SCY:n agilitymestaruussäännöt

Suomen Collieyhdistyksen toimikuntien tiedotuksia.
Vastaa Viestiin
Avatar
Anna Sinerheimo
Viestit: 1420
Liittynyt: 22.04.2005 20:20
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

SCY:n agilitymestaruussäännöt

Viesti Kirjoittaja Anna Sinerheimo » 22.05.2006 16:58

Suomen Collieyhdistyksen agilitymestaruus

Mestaruuskilpailu järjestetään vuosittain vaihdellen eri alaosastojen toimesta, tai vuorossa oleva alaosasto voi valtuuttaa haluamansa agilityseuran järjestämään kilpailun. Järjestysvuorossa oleva alaosasto hankkii palkinnot ja ruusukkeet. Kilpailusta tulee tiedottaa Colliesanomissa vähintään kaksi kuukautta ennen niiden järjestämistä.

Kilpailu voidaan järjestää rajoitetulla osanotolla (vain colliet) tai se voidaan käydä avoimen, virallisen kilpailun yhteydessä jolloin colliet palkitaan erikseen joka tasoluokassa. Kilpailuun ovat oikeutetut osallistumaan rekisteröidyt lyhyt- ja pitkäkarvaiset colliet. Mestaruustittelistä kilpailevat vain ne koirat joiden omistaja tai ohjaaja on Suomen Collieyhdistyksen jäsen.

Kilpailu järjestetään 1-3 luokille, kukin koira on oikeutettu osallistumaan vain yhteen luokkaan vaikka saisikin nousutuloksen kyseiseltä radalta. Varsinaisesta mestaruudesta kilpaillaan vain 3-luokassa: mestaruus ratkotaan agilityradalla + virallisella tai epävirallisella hyppyradalla. Hyppyradalle osallistuvat vain agilityradalta tuloksen saaneet colliet, eikä hyppyradalle tarvitse ilmoittautua erikseen. Yhteenlaskettu tulos ratkaisee voittajan; vähiten virhepisteitä saanut koira voittaa, mikäli sen yhteenlaskettu tulos on enintään 15. Mikäli tulos on sama, nopeampi yhteenlaskettu aika voittaa. Mikäli tulos on edelleen sama, perusradalla paremmin sijoittunut koira voittaa.


Alaosastojen välinen joukkuekilpailu:

Joukkuekilpailu voidaan järjestää colliemestaruuskilpailujen yhteydessä (suositus). Mikäli tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, se voidaan järjestää muun collietapahtuman yhteydessä (leiri, erikoisnäyttely tms.). Joukkuekilpailu on aina epävirallinen kilpailu.

Osallistumisoikeus on alaosastojen ilmoittamilla joukkueilla. Joukkueet koostuvat 18 kk täyttäneistä pitkä- ja lyhytkarvaisista collieista. Joukkueiden määrää ei rajoiteta. Ohjaaja voi edustaa vain yhtä alaosastoa.

Joukkuekilpailu kilpaillaan nelikoiraisin joukkuein. Joukkueessa voi lisäksi olla yksi varakoira, joka tulee radalle jonkun varsinaisen koiran ollessa pois. Joukkueen kolmen parhaan koiran tulos huomioidaan, ja pienimmän yhteenlasketun tuloksen saanut joukkue voittaa. Mikäli kaksi joukkuetta saa saman tuloksen, voittaa parhaan yksilösuorituksen tehnyt joukkue.

Yksi koira voi osallistua vain yhden joukkueen suoritukseen. Varakoiraksi useampi joukkue voi ilmoittaa saman koiran, mutta sen täytyy viimeistään kilpailupaikalla ilmoittautumisen yhteydessä valita mihin joukkueeseen kuuluu mikäli poisjääntejä on useammassa.

Muilta osin noudatetaan SKL:n agilitykilpailusääntöjä.


Nämä säännöt on julkaistu Colliesanomat 3/2005. Ensimmäisen kerran näiden sääntöjen mukaisesti kilpailtiin v. 2005.

Vastaa Viestiin