Tiedote koskien koko viestihistorian poistopyyntöjä

Keskustelu ja palaute SCY:n www-sivujen ja intranetin toiminnasta.

Tiedote koskien koko viestihistorian poistopyyntöjä

ViestiKirjoittaja Mia Möller » 08.01.2013 22:05

Aika ajoin foorumin käyttäjiltä tulee toiveita tai vaatimuksia koko oman viestihistorian poistamisesta, usein siinä yhteydessä kun käyttäjä pyytää tunnustaankin poistettavaksi tai esimerkikiksi sillä perusteella että käyttäjä on asioista nykyään eri mieltä kuin aiemmin. Foorumin säännöissä (jotka jokainen rekisteröityessään hyväksyy) on mainittu, että viestejä ei foorumilta poisteta kuin perustellusti. Ajoittaisten poistopyyntöjen takia asiaan on pyydetty SCY:n hallituksen kantaa ja se löytyy SCY:n hallitus tiedottaa-osioista otsikon Hallituksen kokous 8/2012 alta. Ohessa kohta kursivoituna.

COLLIESANOMAT, FOORUMI, WWW-SIVUT JA TOIMIHENKILÖT
Mia Möllerin pyyntö hallitukselle linjata foorumilta poistettavat julkaisut, tuleeko foorumin sääntöjä tarkentaa tältä osin.

Päätös. Laitetaan jokaiseen foorumin osioon uusi tiedote linjauksesta, jonka mukaan henkilö voi pyytää tunnuksensa poistamista, mutta jo kirjoitetut viestit säilyvät foorumilla. Muutoin noudatetaan edelleen foorumin sääntöjä.Eli jatkossakaan yksittäinen kirjoittaja ei voi vaatia koko viestihistoriansa poistamista. Harkitsemattomasti kirjoitetun viestin poistamista tai muokkaamista tietyissä tapauksissa voi pyytää. Edelleenkin myös vanhentuneen esittelyketju voi pyytää poistettavaksi.

Perusteluna tälle tietyn käyttäjän viestien poistamattomuudelle on, että varsinkin aktiivisen kirjoittajan viestien poistaminen aiheuttaisi melkoisia ”reikiä” viestiketjuihin. Vain muutamia viestejä kirjoittaneen käyttäjän kanssa ei samaa ongelmaa olisi, mutta rajanveto on hankalaa ja käyttäjien tasapuolinen kohtelukin on yksi näkökanta. Kärjistäen voisi sanoa, että jos joka toinen foorumilainen haluaisi viestihistoriansa poistettavaksi vuoden tai parin välein koska mielipiteet ovat muuttuneet, ei foorumista jäisi mitään jäljelle.
Mia Möller
 
Viestit: 741
Liittynyt: 25.04.2005 00:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Paluu www/intranetPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä