Sairauslista

Terveyslistaukset löytyvät täältä

Valvojat: Mia Möller, Kirsi Leppälammi

Avatar
Heidi Malmivaara
Viestit: 1668
Liittynyt: 25.04.2005 14:57
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Sairauslista

Viesti Kirjoittaja Heidi Malmivaara » 25.01.2012 10:15

Päivitän aiemmin kirjoittamaani:
Vuosia hiivan ja atopian ja erilaisten tulehdusten kanssa taisteltuamme päädyimme voinnin romahtaessa päästämään Peppin taivaaseen 10.1.12 vain 7,5vuoden ikäisenä. Tulevaisuus olisi ollut samaa jatkuvaa taistelua. Koiralla oli kipuja mutta niitä ei pystynyt lääkitsemään koska kipulääkkeesta aiheutui hyvin nopeasti veriripuli. Viimeisinä aikoina Peppille tuli mysteerinen tulehdus nenään jonnekin jota jouduttiin antibiooteilla hoitamaan 45päivää eikä iho enää kestänyt tätä mälliä antibiootteja. Hiiva roihusi kaikesta lääkityksestä huolimatta, iho oli kosketusarka ja koira hyvin apaattinen. Kortisoni taas aiheutti närästystä. Voisi siis sanoa että kierre oli loputon eikä barffaamisestakaan (+kaikki muu oheishoito) ollut apua. Koira kärsi ja se oli päästettävä paremmille pelloille varisjahtiin. :smt009 Ikävä on ihan valtava, mutta tiedän tehneeni oikean ratkaisun. Tähän voinemme vielä lisätä koiran haastavan luonteen, ahdistusta ja stressaamista yhdistettynä dominointiin. Koira ei enää ollut kovinkaan onnellinen. Mutta nyt Peppin on hyvä olla.
Heidi Vuoristo kirjoitti:Peppillä, Snowpaw Purple Angel B/C CEA-terve, on atooppinen iho sekä erittäin sitkeä, sanoisinko krooninen hiiva jota vastaan on tapeltu vuosia. Sillä on jatkuvasti jotakin, tulehduksellisia sairauksia. Ab-kuureja pyritään välttämään viimeiseen asti mutta kas kummaa niitä se on joutunut syömään lukuisia. Tällä hetkellä, koiran ihan kohta täyttäessä 5v, on aika hyvä tilanne menossa. Hiiva vaivaa sekä takapuolessa että varpaiden väleissä. Varpaiden väleissä oli jotain muutakin, sen syy ei koskaan selvinnyt ja se jäi pois sterilisaation jälkeen. Juoksuilla oli selkeästi joku yhteys oirehdintaan. Kertaalleen varpaiden välissä oli jokin mätäpaisekin mutta furunkuloosista ei ollut kyse kuitenkaan.
Nyt ruokana Orijenin 6fresh fish ja ensimmäistä kertaa vuosiin olemme voineet jättää Malaseb-hiivashampoo pesut kuukausiksi pois. Samoin myös tältä koiralta löytyi Acarus siro-herkistymä. Vatsa ei mene sekaisin helposti, mutta sitten jos oksennustauti iskee niin se kyllä menee veriripulille ja verioksennukselle asti todella herkästi 3-4 viimeistä on ollut siinä pisteessä. Ja kuurihan siitä pukkaa sitten. Lohiöljy on tosi hyvä iholle (Salmopet), joskaan toisen koirani vatsa ei tahdo kestää sitä. Eli herkkävatsaiselle en suosittele.
Peppi on aloittanut sairastelunsa 14 viikkoisena, eli mä todella osaan suositella uusille koiranomistajille vakuutuksen ottamista, ja heti kun se pentu on tullut taloon. Meillä kaikki alkoi 4 pissatulehduksella putkeen kunnes löytyi juveniili vaginiitti, nuoren narttupennun emätintulehdus. Tuossa ylhäällä on vain kooste. Diagnoosit mitä sillä on. Luonneasioista mä en edes aloita, koska niihin mä olen itse syypää :smt005 Koira vie mua kuus-nolla :roll:
Pkcn Irokon The Shining "Merkki"

Sydämen sopukoissa ja muistoissa:
Pkcn Suvinuoskan Anastasia "Milla"
X-rotu Mellu (pystykorva-labbis-hirvikoira-ajokoira mix)
Pkcn Snowpaw Purple Angel "Peppi"

peppermillscollies@gmail.com
http://www.peppermillscollies.com

Sari Ulvinen
Viestit: 153
Liittynyt: 21.05.2008 12:25

Re: Sairauslista

Viesti Kirjoittaja Sari Ulvinen » 25.01.2012 11:26

Sari Ulvinen kirjoitti:Nemolla ontumisen syy selvisi eilen kyynärnivelen tähystysleikkauksessa, kyynärnivelessä todettiin varislisäkkeen irtopala ja olkaluun nivelpinnan rustovaurio. irtopala poistettiin ja vaurioitunut rusto poistettiin ja tasoitettiin. nemohan on virallisesti kuvattu 0/0, kuulemma oli taas yksi todiste siitä, että röntgenkuva on liian epätarkka kyynärien tutkimisessa, nytkin vk ennen leikkausta otetussa kuvassa näkyi jotain lievästi epäilyttävää. tähystyksessä paljastuikin aika iso vaurio. alttius kyynärnivelen kasvuhäiriöön on perinnöllinen, rasitus etupäälle (koiran painosta 60% tulee normaalistikin etupäälle) saa aikaan muutoksia perinnöllisesti alttiissa nivelessä.
Me Nemon kanssa hävisimme tämän taistelun, Nemo nukutettiin ikiuneen 20.1.2012, vain 6-vuotiaana :smt009 . Leikkauksia tehtiin kaksi , huhtikuussa ja elokuussa. näin jälkiviisaana ei olisi pitänyt leikata kertaakaan, mutta aina toimittiin parhaan sen hetkisen tiedon mukaan. Nemolla oli epäonnea jo alusta saakka, ensimmäinen eläinlääkäri, jonka pitäisi olla erityisen pätevä, teki virhediagnoosin tai virheellisen hoitosuunnitelman. Ehkä, jos irtopala olisi saatu pois heti, ei oltaisi tässä tilanteessa, kuka tietää. Lopulta Nemo alkoi kipuilla voimakkaista lääkkeistä huolimatta, ei ollut enää mitään järkeä lykätä lopetuspäätöstä. Kun se muuten oli niin hyväkuntoinen ja virkeä, oli päätöksen tekeminen tosi vaikeaa. mutta nyt ainakin tiedän, ettei Nemolla ole kipuja enää.
koiraenkeli pkcu Maple Yard Ancora 'Nemo' 26.12.2005 - 20.1.2012
pkcu Mopberweiler Peter 'Niki' s. 03.02.2008

Suvi Lod
Viestit: 98
Liittynyt: 24.04.2005 23:42
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Sairauslista

Viesti Kirjoittaja Suvi Lod » 03.02.2012 16:29

Secret Affair's You Raise Me Up'illa todettu kilpirauhasen vajaatoiminta. Tarkempia tuloksia en tiedä, puhelimitse eläinlääkäriltä tullut tämä tieto. Kunhan paperit saapuu, laitan tarkemmat tiedot. :)

Avatar
veera annina westerlund
Viestit: 1209
Liittynyt: 18.01.2008 16:28
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Sairauslista

Viesti Kirjoittaja veera annina westerlund » 27.02.2012 18:57

veera annina westerlund kirjoitti:Toisella koirallani Mustanquun Arotuuli "Piitulla" (pehkopentu nyt 5 kk.) oli n. kuukauden sisällä yhteensä kolme kouristuskohtausta ja useampia "huutokohtauksia" joissa juoksee pienen matkaa ja haukkuu kovalla äänellä säikähtäneenä. Kävimme ensimmäisen kouristuskohtauksen jälkeen juuri ennen joulua Aistissa tutkimuksissa, ja verikokeista ja päänkuvauksesta ei selvinnyt mitään kohtauksia selittävää. Aivo-selkäydinnesteestä joitain tutkimusten vastauksia edelleen saamatta. Päädiagnoosina tutkimusten tässä vaiheessa idiopaattinen epilepsia. Epilepsia lääkitystä koira on saanut nyt n. kuukauden. Kahden ensimmäisen viikon sisällä lääkityksen aloittamisesta sai vielä kaksi kohtausta, jonka jälkeen lääkeannosta nostettiin. Nyt ei tällä annoksella ole ainakaan vielä saanut kohtauksia ja on nyt pari viikkoa pärjäillyt mukavasti. Oireina näiden kohtausten lisäksi pään ravistelua ja korvien rapsuttelua jotka nyt lääkityksellä nekin vähentyneet.
Piitu on nyt ollut useamman kuukauden kokonaan ilman lääkitystä eikä kohtauksia ole tullut. Laskimme lääkeannosta todella hitaasti siltä varalta että kohtauksia olisi alkanut tulla. Piitu elelee tyytyväistä maalaiskoiran elämää ja on lääkityksen lopettamisen jälkeen selvästi vilkastunut, vaikka rauhallinen koiruus kyllä onkin. Selvästi kuitenkin lääkitys vaikuttaa koiraan eikä ainakaan Piitulla tietynlainen väsymys ole lääkityksessä pelkästään ohimenevä sivuvaikutus kuten usein ajatellaan. Olen kyllä lukenut koirista joilla lääkitys saadaan lopetettua ja jostain syystä kohtaukset voivat alkaa uudelleen tiheästikin esim. vasta vuoden- useamman vuoden päästä. Mutta nyt olemme hyvin iloisia tästä. :heart
veera_westerlund@hotmail.com

TK1 Snowpaw Dent Blanche "Helmi"
Mustanquun Arotuuli "Piitu"
Muistoissa lassie-enkeli "Manella"

Avatar
veera annina westerlund
Viestit: 1209
Liittynyt: 18.01.2008 16:28
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Sairauslista

Viesti Kirjoittaja veera annina westerlund » 27.02.2012 19:16

Helmi oireili hyvin rajusti vatsastaan reilun vuoden ajan. Oireina närästys (lääähätys, nieleskely, kuola valuu, ruoka nousee nieluun) ja oksentelu. Oksentelua oli lähinnä ainoastaan tyhjästä mahasta, mutta pahimpina aikoina myös muuten. Hoitona näihin useita ab-kuureja, mahansuojalääkitystä (useita eri merkkejä, lyhyempiä ja pidempiä kuureja) ja pitkä liuta erilaisia erityisruokia. Jossain vaiheessa oireili myös toistuvasti vatsaansa venyttelemällä ja tärinäkohtauksilla. Tähän diagnoosiksi krooninen haimatulehdus. Myöhemmin Yliopistollisessa eläinsairaalassa tähystyksen tuloksena krooninen gastiriitti. Eläinlääkäri ei kuitenkaan sanonut näkyviä löydöksiä "kovin pahoiksi"; sanoi että samanlaisia voi joskus löytyä oireettomiltakin koirilta. Tuolla testeissä ei myöskään näkynyt haimatulehdusta joten aiemmin todettu on ilmeisimmin ollut akuutti haimatulehdus. Nyt Helmi voi paljon paremmin. Aloitimme reilu vuosi sitten raakaruokinnan jonka myötä oireilu on vähentynyt huomattavasti/lähes jäänyt pois ja vointi helpotti nopeasti ruokinnan muutoksen yhteydessä (kertaheitolla vaihdoin). Jo aiemmin ja nyt raakaruokaa antaessani olen huomannut että yllättäen juuri ruoan suuri vaihtelevuus pitää oireet kurissa. Helposti ajattelisi toisin päin.. Nyt ruokana siis vaihtelevasti eri lihat, rustot, pienet määrät luita ja kasvissose lisukkeineen. Ei viljoja, riisiä tms. Lisäksi ruokin sen kahdesti päivässä ja myös päivällä se saa jotain suuhunsa. Tällä on myös ollut merkittävä vaikutus oireiluun ja olemmekin voineet jättää säännöllisen mahansuojalääkityksen pois jo aikaa sitten. Edelleen joskus se saattaa oksentaa tyhjästä mahasta, jota toki useakin koira joskus tekee. Olen kuitenkin useasti antanut silloin kerta-annoksena Zitacin (reseptillä mahansuojalääke) jotta maha ei enempää ärsyynny. Tiettyjä ruoka-aineita se ei selvästikkään siedä: lohi ja ehkä yllättäenkin linnun lihat. Tosin näitäkin se on alkanut nyt myöhemmin sietää kun annan varovasti.
veera_westerlund@hotmail.com

TK1 Snowpaw Dent Blanche "Helmi"
Mustanquun Arotuuli "Piitu"
Muistoissa lassie-enkeli "Manella"

SINIKKA PURSIAINEN
Viestit: 181
Liittynyt: 13.01.2008 14:33
Paikkakunta: PIEKSÄMÄKI

Re: Sairauslista

Viesti Kirjoittaja SINIKKA PURSIAINEN » 11.04.2013 21:32

Kerroin tuolla aikaisemmin Akselin ruoka-allergiasta.Nyt poika on syönyt n.1,5 v raakaravintoa, jolle nyt yks`kaks`myös allergisoitui.Nyt on taas siirrytty takaisin eläinklinikan Royal canin sensitivy control ruokaa, iho on nyt parantunut, mutta vaikuttaa siltä että allergisoitunut osittain myös sille, kutisee, kutisee.Luultavasti menemme allergia-testiin, vaikka maksaa maltaita.
Sandcastle`s Night Raider (AKSELI)
Sandcastle`s Inky Pink (MERI)
Taivaassa:
S. Sporting Pink (SUSU)
S. Naked Truth (SANI)
S. Walzing Matilda (SEENA)
S. Sister Sheena ( SIKKE) sekä Barro, Mano ja Essu

SINIKKA PURSIAINEN
Viestit: 181
Liittynyt: 13.01.2008 14:33
Paikkakunta: PIEKSÄMÄKI

Re: Sairauslista

Viesti Kirjoittaja SINIKKA PURSIAINEN » 26.04.2013 18:17

Allergiatesti tehty tulos osittain sitä mitä arvelinkin, tosin myös yllättävääkin löytyi.Allergeenit, erillaiset kukat ja puut esim.tuoksukki, heinäratamo, raeheinä, leppä, tammi, paju, pyökki y.m. ruuista soija, maissi, ohra, peruna,( aiheutti tosi kovat vatsakivut, Akseli oli lähes tulkoon kaksi kerroin ennen kuin tajusin) kalkkuna, tomaatti, porkkana, herne. Eläimet torakka, hyttynen, kärpänen.Tässä tavikset.Yllättävää ettei riisi ja kaura allergisoikkaan.Tosin aijon kokeilla niitä.Hyvä että sai tarkempaa tietoa asiasta. :D
Sandcastle`s Night Raider (AKSELI)
Sandcastle`s Inky Pink (MERI)
Taivaassa:
S. Sporting Pink (SUSU)
S. Naked Truth (SANI)
S. Walzing Matilda (SEENA)
S. Sister Sheena ( SIKKE) sekä Barro, Mano ja Essu

Avatar
Åsa Wilkman
Viestit: 627
Liittynyt: 24.04.2005 23:20
Paikkakunta: Porvoo
Viesti:

Re: Sairauslista

Viesti Kirjoittaja Åsa Wilkman » 27.04.2013 19:50

"Mattis", Lubin´s I´m Mister Bad Guy(Latino Lover Fantazija-SA Words Of Wisdom) sairastaa epilepsiaa :( .
Ensimmäinen kohtaus tuli tammikuun lopulla Mattiksen nukkuessa ja toinen 27.4 eli tänään. Niin ekalla kun nyt toisella kerralla Mattis meni tajuttomaksi, teki molemmat tarpeet alleen, kuolasi ja koko kroppa nyki ja hytki, kesti 1-2min.

Tammikuun kohtauksen jälkeen Mattis oli parin tunnin ajan sekava, ei tunnistanut minua vaan seisoi, tujotti ja murisi eikä häneen saanut kontaktia(puhumalla, en uskaltanut koskea). Tänään en ollut kohtauksen aikana kotona mutta jäljistä päätellen kohtaus oli samankaltainen kuin ensimmäisellä kerralla. Tammikuussa otettiin laajat verikokeet ja helmikuun alussa Mattis kävi Aistissa pään magneettikuvauksessa = kaikki tulokset olivat normaalit. Eli kyseessä on idiopaattinen epilepsia.
Lääkitystä ei vielä aloiteta mutta reseptiä on varalla. Tulen viemään Mattiksen kastroitavaksi koska se on kaikin puolin helpompaa kun taloudessa on narttujakin. Välttämättä se ei auta kohtausten tuloon mutta toivottavasti rauhoittaa muuten hyvin vilkasta ja viriiliä herraa.

Mattiksen veli, L. I Want It All, "Viggo" on testattu ja hänellä on todettu ruoka-aineallergia( mm kanaa, vehnää, maissia, soijaa..) Oireet samankaltaiset kuin Sinikan Akselilla(sukulaisia!), hilseilyä, ihossa rakkuloita, rapsuttelua ym. Sai aluksi ab-kuurin ihon takia ja kortisonia + erik.kuivamuonaa. Nyt Viggo voi hyvin, turkki kiiltää ja luonnekin on muuttunut paljon iloisemmaksi. V. syö erik.kuivamuonaa + mm paljon erilaisia raakoja lihoja(ei kanaa) ja kalaa. Muitakin ruokia, mitä on kokeilemalla saatu selville, V pystyy syömään.

Selvää on että jalostusta ajatellen tällä linjalla ei jatketa. Mattikselle ehti kuitenkin syntyä kaksi, onneksi pientä pentuetta. Peukkuja pidetään että pysyvät terveinä.
Åsa

*Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare of dream really do come true.*

Mia Möller
Viestit: 741
Liittynyt: 24.04.2005 23:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Sairauslista

Viesti Kirjoittaja Mia Möller » 28.04.2013 22:58

Väleistä poistettu viestejä, joissa kommentotiin tai pahoitelltiin ilmoitettuja sairauksia. Kommenttien laittaminen ei ole kiellettyä, mutta poistan ne aina jossain välissä jotta ketju pysyy kohtuullisen mittaisena.

Avatar
Åsa Wilkman
Viestit: 627
Liittynyt: 24.04.2005 23:20
Paikkakunta: Porvoo
Viesti:

Re: Sairauslista

Viesti Kirjoittaja Åsa Wilkman » 03.05.2013 21:43

Pieni korjaus L. I Want It All ,Viggon ruokavalioon, tällä hetkellä syö pääosin tavallista peruna&ankka kuivamuonaa.
Åsa

*Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare of dream really do come true.*

Vastaa Viestiin