Collikan FAQ / UKK

Collieiden terveystietokantaa koskeva keskustelu.

Valvoja: Collikka

Avatar
Jonna Paananen
Viestit: 53
Liittynyt: 26.04.2005 00:47

Collikan FAQ / UKK

Viesti Kirjoittaja Jonna Paananen » 05.05.2009 10:04

FAQ / UKK eli Usein Kysytyt Kysymykset

Unohdin salasanani! Mitä teen?
Ota yhteys Collikan ylläpitäjiin niin saat uuden salasanan.

Miten sairaiden sukulaisten haku toimii? Miksi se on niin hidas?
Sairaiden sukulaisten hakuprosessi etsii tietokannasta sairaita koiria, jotka löytyvät haettavan koiran sukutaulusta kolme polvea ylöspäin, joiden sukutaulussa haettava koira on korkeintaan kolmannessa polvessa, ja koiria, jotka ovat noista sukutaulusta löytyneistä koirista korkeintaan kolme polvea alaspäin. Mukaan tulee siis niin isoisät, pennun pennun pennut kuin serkutkin. Tämä on hidasta koska jokaisesta koirasta on tietokannassa vain isän ja emän tiedot. Mikäli käyttäjä on halunnut järjestää sukulaiset sukulaisuussuhteen mukaan, hakuprosessi vertaa haettavan koiran ja jokaisen sairaan sukulaisen sukutauluja keskenään ja järjestää ne sen perusteella hakutuloslistaukseen. (Sairaiden sukulaisten haku poistettu pahimman ruuhka-ajan ajaksi, jotta palvelin pysyy pystyssä. Toiminto palaa myöhemmin sivustolle.)

Ilmoitin koirani sairauden mutta tietoa ei silti näy sen profiilisivulla
Jalostustoimikunta joutuu hyväksymään koiran muuttuneet tiedot väärinkäytösten estämiseksi. Koska tätä tehdään harrastusmuotoisesti vapaaehtoistyönä, tiedot eivät päivity reaaliaikaisesti, vaan hyväksymisprosessissa saattaa joskus kestää parikin viikkoa.

Miksi koirani perustietoja ja sukutaulua tai koko koiraa ei löydy Collikasta?
Mahdollisuuksia on monia. Voi olla että emme ole vielä saaneet Kennelliitolta pakettia jossa koirasi tiedot tulisivat. Mikäli koirasi on hyvin nuori, tai tuontikoira, tietojen ilmestymisessä saattaa kestää jopa useita kuukausia. Collikkaan saat kuitenkin ilmoitettua koiran sairaudet kunhan vain kirjoitat tietojenilmoituslomakkeelle rekisterinumeron oikein. Tällöin sen tietoihin päivitetään perustiedot oikean Kennelliiton paketin tullessa.

Mitä tietoja Kennelliitolta tulee? Miksi sieltä ei oteta CEA:n tuloksia?
Kennelliitolta saamme seuraavat tiedot Collikkaan: Koiran rekisterinumero, nimi, rotu, väri, syntymäaika, sukupuoli, isä, emä, sekä lonkka- ja kyynärkuvaustulokset. CEA:n merkintätavat vaihtelevat suuresti tiedostoissa, eikä siellä ole eritelty pentu- ja aikuistuloksia, joten päädyimme pitkän pohdinnan jälkeen siihen, että omistajat ilmoittavat itse tulokset. Tällöin saadaan mukaan myös epävirallisesti silmätarkastetut colliet. Mikäli omistaja ei ole ilmoittanut koiran silmätarkastustuloksia lähettäessään lomakkeen, jalostustoimikunnan jäsenet kirjaavat ne hyväksymisvaiheessa.

Koirani on pitkä- / lyhytkarvainen eikä sitä löydy kun haen pitkä- / lyhytkarvaisia koiria
Emme ole vielä saaneet Kennelliitolta koirasi tiedot sisältävää pakettia. Rotutiedot päivittyvät paketin saapuessa, löydät koirasi toistaiseksi valitsemalla rodun pudotusvalikkoon valinnan "Kaikki".

Koiralleni on ilmoitettu vääriä sairauksia! Miten tiedot saa korjattua?
Voit itse muokata koiran tietoja menemällä tietojen ilmoituslomakkeelle uudelleen.

Koiraani ei ole rekisteröity. Voinko silti ilmoittaa sen Collikkaan?
Tämä on täysin mahdollista. Kirjoita tällöin ilmoituslomakkeen rekisterinumero-kohtaan esimerkiksi jokin sana, jotta pääset eteenpäin. Mikäli lomake löysi itsestään koiralle nimen niin palaa takaisin keksimään uusi rekisterinumero. Lomakkeen lopussa olevaan lisätietokenttään voit kirjoittaa esimerkiksi koiran rodun, värin, sukupuolen, syntymäajan, vanhempien nimet ja muuta tuollaista perustietoa.