MH -luonnekuvaus

Luonne- ja käyttäytymiskeskustelua, myös luonnetestaamiseen liittyvät aiheet.

Valvojat: Mia Möller, Kirsi Leppälammi

Avatar
Kirsi Leppälammi
Viestit: 1127
Liittynyt: 24.04.2005 23:42
Paikkakunta: Uusikaupunki
Viesti:

MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Kirsi Leppälammi » 15.07.2010 11:03

Nyt ensimmäisiä collieita on jo MH-luonnekuvattu, joten olisi erittäin kiinnostavaa kuulla ihmisten mielipiteitä kuvauksesta. Varsinkin versus luonnetesti?

Itse en ole päässyt vielä näkemään näitä testejä kuin videolta. Käsittääkseni koiralle annetaan enemmän aikaa palautua, joka helpottaa koiran paineistumispuolta. Leikkimispuoli (ja sosiaalisuus) taitaa olla enemmän esillä kuin luonnetestissä. MH-kuvauksessa enemmän näitä "miten koira itsenäisesti ratkaisee" -osioita? MH-ssa vähemmän suoraa uhkaa?

Mielikuvani perusteella sanoisin, että erittäin kiva lisä koiran luonteen kartoittamiseen luonnetestin rinnalle.

Olisi myös äärettömän mielenkiintoista lukea nyt jo kuvattujen koirien profiileita! Se, että koira on käynyt luonnekuvauksessa, ei kerro vielä mitään, joten laittakaapa niin ajatuksia kuin luonnekuvattujen koirien osa-alueita näkyviin! Toivottavasti videoitakin tulee jossain vaiheessa nettiin!

Keskustelu on avattu! Antakaa palaa! :-D

Weea (2/07, TK2 RTK1 BH Say Wuf Wonder Why)
Hoax (6/10, TK1 BH Say Wuf Hidden Hoax)
LaaLaa (7/14 EE JMVA Merry Moonray's Firefox)

Avatar
Milla Tuominen
Viestit: 457
Liittynyt: 25.04.2005 09:25
Paikkakunta: Lempäälä

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Milla Tuominen » 15.07.2010 11:48

Tuossa osa-alueiden tulkinnan avuksi kaikki arvostelulomakkeen vaihtoehdot: http://www.spl.fi/jalostus/MH/mharvostelulomake.pdf

Ruotsissahan nuo ovat määritelleet myös collieille ideaalit ja hyväksyttävät kohdat: http://www.svenskacollieklubben.se/ment ... collie.htm
Kotona:
T. Limonero Lizzie "Reetta"
A. Godiva "Uma"
A. Brunhilde "MyRRtti"
Omissa kodeissaan:
A. Beowulf "Gösta"
A. Ishild "Tiia"
A. Rowena "Zorya"
A. Rigantona "Dooris"
Kauniissa muistoissa:
T. Joyboy Josh "Vallu"

Avatar
Anni Saarela
Viestit: 247
Liittynyt: 09.08.2007 11:53
Paikkakunta: Laihia

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Anni Saarela » 15.07.2010 12:16

Kuvattujen koirien osa-alueet pystyy katsomaan KoiraNetistä. :-) Hakee tuloksista kuvatut koirat ja sitten koiran tietosivulla painaa "suoritettu"-kohdasta.
HK1 BH Linnanneidon Jet Settery "Hessu" synt. 11.6.2007
HK2 BH Nuuskakairan Pirtti-Hirmu "Piina" synt. 2.5.2010
Nuuskakairan Pappa Betalar "Pontus" synt. 19.8.2014

http://piinattua.blogspot.com/

Katri Leikola
Viestit: 1512
Liittynyt: 14.04.2005 15:37
Paikkakunta: Tottijärvi

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Katri Leikola » 15.07.2010 12:38

Suomessakin on määritelty ne ihanneprofiilit, ja ne löytyy täältä:

http://www.collieyhdistys.fi/PDF/MH_col ... ofiili.pdf


Katri

Kotosalla:
Timonan Paradise Paige
Timonan Viking Viggo
Timonan Clouds Can Catch

Muistoissa:
Walanos Huckleberry Finn
Timonan Jaromir Jagr
Timonan Xyliet Xylona
Selbit Hunky Dory

Avatar
Kirsi Leppälammi
Viestit: 1127
Liittynyt: 24.04.2005 23:42
Paikkakunta: Uusikaupunki
Viesti:

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Kirsi Leppälammi » 15.07.2010 12:52

Hienoa, että tulee noin selvästi KoiraNettiin. En ollut huomannutkan, kun pitkiksiä ei sieltä vielä löydy :D

Eli tältä puolelta tietoa netin kautta löytyy. Mutta entä ne kokemukset ja omat ajatukset? Olisi mielenkiintoista kuulla.

Weea (2/07, TK2 RTK1 BH Say Wuf Wonder Why)
Hoax (6/10, TK1 BH Say Wuf Hidden Hoax)
LaaLaa (7/14 EE JMVA Merry Moonray's Firefox)

Avatar
Milla Tuominen
Viestit: 457
Liittynyt: 25.04.2005 09:25
Paikkakunta: Lempäälä

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Milla Tuominen » 15.07.2010 13:01

Koska omakohtaista kokemusta ei vielä ole, haluaisin kysyä kuvauksen läpikäyneiltä sitä, missä iässä koiran kuvaukseen veitte ja miten sopivana tuota ikää piditte. Ruotsissa MH on tarkoitettu nimenomaan nuorille koirille (alle 2-vuotiaille), Suomessa on ainakin tähän asti kuvattu pääsääntöisesti hieman vanhempia koiria. Koiran kuvauttaminen kiinnostaisi kovasti, mutta kun omista koiristani nuorinkin on kohta 5-vuotias, "monissa liemissä keitetty" ja pari vuotta sitten luonnetestattu, niin miten totuudenmukaisen kuvan nuorille koirille tarkoitettu luonnekuvaus siitä antaa?

Jos meille pentuja vielä joskus suodaan, niitä on kyllä tarkoitus viedä kuvattavaksi heti, kun se on iän puolesta mahdollista - jo hyvissä ajoin ennen luonnetestiä, joka taas toivottavasti kertoo koirasta lisää.
Kotona:
T. Limonero Lizzie "Reetta"
A. Godiva "Uma"
A. Brunhilde "MyRRtti"
Omissa kodeissaan:
A. Beowulf "Gösta"
A. Ishild "Tiia"
A. Rowena "Zorya"
A. Rigantona "Dooris"
Kauniissa muistoissa:
T. Joyboy Josh "Vallu"

Taru Kalkas
Viestit: 115
Liittynyt: 02.07.2009 08:06
Viesti:

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Taru Kalkas » 15.07.2010 13:03

Meidän Veka kävi testissä 11.07 ja laitoin omille sivuille tulokset ja blogiin kirjoitin aika pitkän jutun mitä missäkin vaiheessa tapahtui ja miten Veka reagoi aina ko. tilanteessa lähinnä omasta näkövinkkelistä katsottuna. Ihan sen takia, että ihmisille avautuisi ehkä paremmin mitä siellä tapahtuu ja miten koira voi käyttäytyä. Toki on huomioitava, että jokainen koira on yksilö ja käyttäytyy testissä myös sen mukaan.

MH:ta & luonnetestiä on hiukan vaikea verrata keskenään.
MH:ssa toteutus on niin eri kuin luonnetestissä, osa on sellaista mukavan "leppoisaa" toimintaa ja osa "pelotteista" on koiralle mielestäni kovempia kuin luonnetestissä. MH:ssa ei lasketa myöskään lopussa pisteitä yhteen, vaan se on joko suoritettu tai keskeytetty.
Itse olen ollut kovin kiinnostunut tästä koko hommasta alun alkaen ja paljon olen siitä kuullut ja lukenut, mutta kokonaisuus aukesi minullekkin vasta kun olin omani radalla käyttänyt.
Tässä ei myöskään ole mielestäni pahitteeksi, jos itse pääsee testin seuraamaan. Testin "pisteytys" kohdissa voi olla esim: Leikki = aktiivisuus lisääntyy/vähenee. Eli kaksi eritavoin käyttäytyvää koiraa saattaa saada samaan kohtaan merkinnän, mutta lopussa saa sanallisen "selityksen" kohtiin ihan samallai kuin luonnetestissä.

Itse suosittelen, että kannattaa ehdottomasti käydä molemmissa.
MH:ssa tuntuu jotenkin, että siinnä pääsi avaamaan syvemmältä luonnetestissä esille tulleita "koukeroita". Jotkin asiat yllättivät minut täysin, kun erehdyin luulemaan, että tiedän miten koirani käyttäytyy tietyissä tilaqnteissa, mutta eipä käyttäytynytkään olettamalla tavallani :lol:
Hyvä esimerkki mielestäni, että Veka ei luonnetestissä syttynyt leikkimään ollenkaan, vaikka kovasti kotona osaakin rähjystää lelujen kanssa, MH:ssa taas leikki tuntui maistuvan ihan kivasti.
Woolmill´s Deja´vu Rosso "Rosso"
FI & EE MVA Woolmill´s Di Flame Verdi "Veka"
Woolmill´s I Am Royal Regal "Jura"

Katri Leikola
Viestit: 1512
Liittynyt: 14.04.2005 15:37
Paikkakunta: Tottijärvi

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Katri Leikola » 15.07.2010 14:07

http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres ... 6_2009.xls

Tässä on muuten se Kennelliiton käyttämä, virallinen lomake. Tuossa SPL:n linkissä voi olla jotain sanamuotoja eritavalla, kun se on ajalta ennenkuin kuvaus oli virallinen koemuoto.

Niin ja Ruotsissakin MH on nykyään avoin myös yli 2-vuotiaille koirille.


Katri taas

Kotosalla:
Timonan Paradise Paige
Timonan Viking Viggo
Timonan Clouds Can Catch

Muistoissa:
Walanos Huckleberry Finn
Timonan Jaromir Jagr
Timonan Xyliet Xylona
Selbit Hunky Dory

Avatar
Mari Morko
Viestit: 253
Liittynyt: 20.05.2005 20:44
Paikkakunta: Lievestuore
Viesti:

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Mari Morko » 15.07.2010 15:09

Me käytiin viime syksynä MH-testissä, tosin epävirallisesti kun kyseessä oli testiohjaajien kulutus ja oltiin harjoituskoirakkoina. Molemmat koirat oli myös aiemmin luonnetestattu, ikää Rivalla (aussie) 5,5 v ja Bardilla 4 v.

MH-testihän on mittanauha-sekuntikello mallia, eli koiran käytöstä ei pyritä tulkitsemaan vaan kuvaamaan. Sen vuoksi kaikki osiot pitää tehdä kaikille koirille täsmälleen samalla tavalla, eli tietyssä mielessä siinä mennään minusta vähemmän koiran mukaan kuin perinteisessä luonnetestissä. Ja koiran käytöksen arviointi kussakin osiossa kestää tietyn ajan ja jos koira ei siinä ajassa sitä selvitä, arvostelu päättyy ja merkinnäksi tulee "Ei mene ajoissa". Toisaalta ärsykkeet ei ehkä ollut ainakaan mun koirille niin voimakkaita että mitään erityistä ylimääräistä palauttamista olisi kaivattukaan.

Bardin kanssa luonnetestiin nähden isoimman eron taisi tehdä leikkiosio. Luonnetestissähän se paineistui tuomarin leikitysyrityksestä, se piti erittäin epäilyttävänä että iso, vieras mies yritti saada taistelemaan kepillä. MH-kuvauksessa leikki alussa on enemmän saalistusta ja koiralla parempi tilaisuus "herätä" leikkimään eikä painotus ole niinkään taistelemisessa vieraan kanssa. Eli siinä mielessä sopi Bardille paremmin. Koska koira on monissa osioissa MH:ssa vapaana, Riva otti sitten kaiken irti ja rällätteli esim. etäleikissä ympäri testialuetta...

Omien koirien testien lisäksi olen ollut katsomassa yntä testiä ja erilaisia koiria, hyvin mielenkiintoista.

Mia Möller
Viestit: 741
Liittynyt: 24.04.2005 23:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Mia Möller » 15.07.2010 18:06

Me myös kävimme Hyvinkäällä. Koira oli juuri täyttänyt 3, viime kesänä ei paikkaa saatu. Nyt yhdeksänkuiselle nartulle yritän saada MH-paikan ensi kesälle eli alle 2-vuotiaana olisi seuraava tarkoitus viedä.

Mielenkiintoista oli, ehdottomasti. Vain yhden turistikokemuksen jälkeen lähdettiin tapahtumaan joten aika kuutamolla olin itse. Rata oli maastosta johtuen hyvin erilainen kuin tuossa ainokaisessa aiemmin seuraamassani joten niin "standardoitu" MH ei ollut kuin mitä mielikuvani oli. Arvostelun luku oli luonnetestiin tottuneelle vähän tylsä, lopotettiin läpi missä ruudussa rasti on eikä mitään kommentteja koira käyttäytymisestä saanut. Mutta näinhän se pitää ollakin, ei arvostella vaan kuvaillaan.

Koiran kanssa ei tullut isoja ylläreitä, samanlainen henkinen blondi ja nössöpoika se oli kuin muutenkin. Jälkikäyntiä ei ilmennyt, jatkoimme reissua vielä leirintäalueelle yöksi ja 60-vuotispäiville. Voimakas reaktio haalarilla oli hieman yllättävä, samoin laukauksien ihmettely kun aiemmin mitään reaktiota pamauksiin ei ole ollut. Aaveet taas Valto selvästi mielsi mukaviksi haun (hieman oudosti käyttäytyksi) maalimiehiksi joita piti ilmaisuhaukkua kun kuvittelin haalarin perusteella sen kokevan uhkaa niistä... Valton "testi" on kuvattu videolle, toivottavasti saan tallenteen pian käsiini ja laitettua nettiin. Luonnetestiin korreloimisesta en osaa vielä sanoa, Valto on menossa luonnetestiin vasta syyskuussa. Jatkossa kaikki koirani käyvät molemmat testitavat läpi jos vain suinkin mahdollista.

Valton rastit, jos ne jotakuta kiinnostavat:

1a: 4, 1b: 4, 1c: 4, 2a: 4, 2b: 4, 2c: 3, 3a1: 3, 3a2: 1, 3b1: 2, 3b2: 1, 4: 3, 5a: 3, 5b: 1, 5c: 4, 5d: 3, 5e: 3, 6a: 3, 6b: 2, 6c: 2, 6d: 4, 6e: 1, 7a: 3, 7b: 2, 7c: 2, 7d: 1, 8a: 1, 8b: 5, 8c: 1, 8d: 3, 8e: 4, 9a:4, 9b: 4, 10: 4.

Avatar
Jannica Joelsson
Viestit: 531
Liittynyt: 13.05.2005 11:21
Paikkakunta: Kirkkonummi
Viesti:

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Jannica Joelsson » 16.07.2010 23:40

HelAo:n kuvauksen tulokset löytyy: http://www.scyhelsinki.com/
"All knowledge, the totality of all questions and all answers is contained in the dog" Franz Kafka

Katri Leikola
Viestit: 1512
Liittynyt: 14.04.2005 15:37
Paikkakunta: Tottijärvi

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Katri Leikola » 17.07.2010 09:51

Kiitos paljon Jannica!

Varsin avartavaa.


Katri

Kotosalla:
Timonan Paradise Paige
Timonan Viking Viggo
Timonan Clouds Can Catch

Muistoissa:
Walanos Huckleberry Finn
Timonan Jaromir Jagr
Timonan Xyliet Xylona
Selbit Hunky Dory

Avatar
Johanna Ruottinen
Viestit: 1111
Liittynyt: 25.04.2005 17:12
Paikkakunta: Latovainio
Viesti:

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Johanna Ruottinen » 17.07.2010 11:53

Milläköhän ohjelmalla tuo tiedosto olisi tarkoitus avata, kun en keksi?

Avatar
Anna-Reetta Kinnunen
Viestit: 654
Liittynyt: 26.04.2005 12:11
Paikkakunta: Paimio

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Anna-Reetta Kinnunen » 17.07.2010 13:08

Onkohan jollain alaosastolla jo tiedossa ensi vuodelle MH-kuvauksia? Olisi kiintoisa tietää paljonko suunnilleen niitä aiotaan järjestää, ja oma lehmäkin on ojassa, myönnetään :-D
Mist Spinner's Love At First Feel, Stoorybook's Minerva McGonagall, Silverlady's Elegantica

muistoissa Sandcastle's Unique Shine, Sandcastle's Viva La Femme, tanskandoggi Ahoy

Avatar
Jannica Joelsson
Viestit: 531
Liittynyt: 13.05.2005 11:21
Paikkakunta: Kirkkonummi
Viesti:

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Jannica Joelsson » 17.07.2010 15:16

Tiedosto on tehty OpenOffice taulukkolaskentaohjelmalla, jos teillä ei ole sitä niin ehkä excelillä...?

Yritän saada Hel Ao:lle kaksi kuvausta ensi vuodelle, keväällä ja syksyllä. Laitteet ovat collieyhdistyksen joten ovat kaikkien alaosastojen käytettävissä, ts. siitä vaan järjestämään :)
"All knowledge, the totality of all questions and all answers is contained in the dog" Franz Kafka

Avatar
Johanna Ruottinen
Viestit: 1111
Liittynyt: 25.04.2005 17:12
Paikkakunta: Latovainio
Viesti:

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Johanna Ruottinen » 17.07.2010 18:43

Olen yrittänyt excelillä ja likipitäen kaikilla vähänkään "sinnepäin" olevilla joita mun kahdelta koneelta löytyy, mutta en saa sitä auki. En viitsi yhden tiedoston takia latailla uusia ohjelmiakaan kun on muutenkin kone ihan täynnä, harmi juttu. Pystyisittekö tuosta mitenkään tekemään pdf:ää, luulen että aika monella on sama ongelma.

Avatar
Minna_Saarinen
Viestit: 602
Liittynyt: 26.04.2005 09:12
Paikkakunta: Hämeenkyrö
Viesti:

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Minna_Saarinen » 17.07.2010 19:11

Mulla aukesi MS Office 2007 Excelillä ihan kiltisti tuo taulukko. Oli kiva nähdä osallistuneet koirat ja osa-alueet :D

Avatar
Sari Saarenheimo
Viestit: 512
Liittynyt: 30.04.2005 18:32

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Sari Saarenheimo » 20.07.2010 13:24

Itse kävin viime syksynä kaverin mukana katsomassa yhden MH-kuvauksen (hänellä kooikerhondje). Videollekin otin kuvauksen, eli vaikka siellä "vääränrotuinen" onkin, niin voin sen kyllä haluaville jakaa (:

Itselle jäi myös tosiaan sellainen mielikuva, että koiralle jäi paljon enemmän aikaa palautua osa-alueiden välillä jo siinä, kun testin eri alueet tehtiin hieman rastityyppisesti eri pisteissä ja paikoissa. Kun käveltiin seuraavaan paikkaan, koira sai vähän haistella ja nollautua. Minun mielestä otettiin siis melko paljon sitä koiraa siinä huomioon, ja jopa sellaista suhteellisen "varmanoloista" koiraa kuulosteltiin minusta paljon.
Elämä ei mene aina suunnitelmien mukaan - mutta aina pitää olla varasuunnitelma!

Reija Alasorvari
Viestit: 88
Liittynyt: 17.03.2010 19:37
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Reija Alasorvari » 28.07.2010 21:54

Mä olin tässä heinäkuussa katsomassa yhden collien mh-testin. En nähnyt leikitysosiota, mutta mörköosioista alkaen loppuun. Tämä collie suoriutui mielestäni testistä hyvin, mutta en muista sen tarkemmin.
pkcn BH Zarecon's Unforgettable "Alva" 5.9.2009

Mia Möller
Viestit: 741
Liittynyt: 24.04.2005 23:06
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Mia Möller » 15.08.2010 19:18

Nukarin MH:n tulokset olivat ilmestyneet KoiraNetiinkin jo. :-)

Avatar
Teija Lehtoranta
Viestit: 459
Liittynyt: 21.06.2005 18:49
Paikkakunta: Tervakoski
Viesti:

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Teija Lehtoranta » 31.08.2010 11:44

Jaana (lk Koiruuksien Typy On Tähti) pääsi peruutuspaikalle briardien järkkäämään mh-kuvaukseen, joka toteutettiin Santahaminassa viime viikonloppuna (28.-29.8.10). Ekaa kertaa näin testin livenä ja mielenkiintoista oli päästä mukaan myös oman koiran kanssa. Testipaikkana tuo Santahaminan sotilasalue oli sikäli koiralle haastava, että siellä paukkui ja rätisi kuin sotatantereella jo ennen testiä niin kovin, että herkemmälle koiralle ei mikään ideaali testaustilanne. Jaana ei onneksi paukuista välitä, mutta siinä vaiheessa kun edellisen koiran suoritusta seuratessani alettiin ampua myös TYKEILLÄ :shock: ajattelin, että saapa nähdä millainen koira mua siellä autossa odottelee. Oman lisänsä äänimaailmaan toivat myös moottoripyöräjoukot, helikopteri sekä meille aave-osuuteen osunut sotilaskuorolaulun raikaus :-D .

Ilokseni autossa odotteleva koira oli kuitenkin ihan oma itsensä, joten hyvillä mielin jatkettiin testipaikalle. Testi oli hyvin järjestetty ja ohjaus eri osa-alueissa oli mielestäni selkeää. Leikkiosuus oli tosiaan innostavampaa kuin mitä edellisen koiran kanssa mielestäni oli lt:ssä. Pelotteluosuus oli melko samanlainen erotuksena kelkan tilalla olevat aaveet. Mielenkiintoista oli myös tuo testin ja paukkujen jälkeinen leikkiosuus, joka mielestäni kertoo koiran paineistumisesta hyvin. Lt:ssä tämä jää puuttumaan.

Muutamia ylläreitä tuli, mutta pääosin koira toimi kuten olin kuvitellutkin sen mahd. toimivan. Olin odottanut sen sinkoavan esim. vieheelle satavarmasti, mutta ilm. tilanne oli sen verran outo kuitenkin, että ei sinne asti irronnut. Etäleikkiä epäilin jo etukäteen ja pelotteluista ajattelin sen selviävän melko helposti, joskaan ei näistä ikinä voi etukäteen varmaksi sanoa. Ilokseni pystyinkin toteamaan Leena-äidin periyttäneen hyviä hermojaan myös tyttärelleen.

Jaana oli testattaessa 2v ja mielestäni ihan hyvän ikäinen. Ensi vuonna on tarkoituksena sitten suunnata sinne luonnetestiin. Kyseessä oli nyt ensimmäinen mh-kuvattava kasvattini ja kokemuksen perusteella kyllä suosittelen testiä muillekin Koiruuksien ja collieitten omistajille. Paikat tosin tuntuvat olevan kiven alla, mutta jospa ensi vuonna olisi testejäkin tulossa enemmän.

Videointi on kyllä oleellinen osa testiä kuten luonnetestissäkin, joten kuvausvälineet kannattaa olla mukana kun testiin koiransa kanssa suuntaa. Pelkkä pistetaulukko ei vielä mielestäni kerro tarpeeksi.

Pisteet ilmestyvät varmaan piakkoin koiranettiin, joten en niitä kirjaile erikseen, mutta tässä videot Jaana testistä:

Osa 1. http://www.youtube.com/watch?v=yk3PTo2hSdo
Osa 2. http://www.youtube.com/watch?v=ymIbPE5T ... re=related
Osa 3. http://www.youtube.com/watch?v=7oun876n ... re=related

Ykkös- ja kakkososat on 10min ja tuo viimeinen, jossa on tuomarien kommentit (pahoittelut huonosta kuuluvuudesta) on noin 5min pätkä.

Katri Leikola
Viestit: 1512
Liittynyt: 14.04.2005 15:37
Paikkakunta: Tottijärvi

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Katri Leikola » 31.08.2010 12:12

Hitsi, sä pääsit sitten sinne, meillä Viggo oli varalla myös ko. kuvaukseen, mutta ei sitten mahduttu mukaan... ehkä joskus ja jonnekin.

Katri

Kotosalla:
Timonan Paradise Paige
Timonan Viking Viggo
Timonan Clouds Can Catch

Muistoissa:
Walanos Huckleberry Finn
Timonan Jaromir Jagr
Timonan Xyliet Xylona
Selbit Hunky Dory

Avatar
Sari Mattero
Viestit: 790
Liittynyt: 01.05.2005 13:20
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Sari Mattero » 31.08.2010 15:08

Mia Möller kirjoitti:Nukarin MH:n tulokset olivat ilmestyneet KoiraNetiinkin jo. :-)

Kappas vaan, niinpä olikin! :D
Tuntui näköjään melkein kaikilla lassieilla olevan ollu ongelmia lähteä sen vieheen perään, meidän Viikkulaista ei paljoa viehe kiinnostanu siinä vaiheessa kun viereiseen lammikkoon laskeutui samaan aikaan sorsa.. Vicky thö lentävä lintulassie! :lol:
Tender Wind's Majestic Maggie, "Maggie"
Clingstone's Looks Like Love, "Hilma"


RIP
Forest Star's Future Faith, "Onni"
MacGee's High Speed, "Elvis"

Avatar
Teija Lehtoranta
Viestit: 459
Liittynyt: 21.06.2005 18:49
Paikkakunta: Tervakoski
Viesti:

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Teija Lehtoranta » 31.08.2010 16:48

Noista Jaanan videoista ^^ tuo 2. ja 3. linkki ei näemmä toimikaan, mutta ne löytyvät samalta sivulta kuin tuo 1.

Taina Mäki
Viestit: 216
Liittynyt: 25.04.2005 11:08
Paikkakunta: Helsinki

Re: MH -luonnekuvaus

Viesti Kirjoittaja Taina Mäki » 01.09.2010 08:19

Omalta osalta siis Rapen (Lumipilven Niukin Naukin) osalta ensimmäine vieheen perään lähtemättömyys oli lähinnä sitä, että odotti lupaa päästä lähtemään. MH:ssahan ei saa antaa mitään lupaa/vinkkiä/yms vaan koiran pitää toimia itse. Rape katseli minua ja kyseli lupaa, että saahan lähteä saahan... Tokalla kerralla asia oli jo toisin eli ei paljoa lupaa enää malttamut kysellä. Ainaki yhdellä toisellakin tietämälläni koiralla oli lähtemättömyyden syy tuo sama luvan odottaminen.
Taina ja Rape

Vastaa Viestiin