Valta ja reviiri

Luonne- ja käyttäytymiskeskustelua, myös luonnetestaamiseen liittyvät aiheet.

Valvojat: Mia Möller, Kirsi Leppälammi

Avatar
Niina Lovén
Viestit: 274
Liittynyt: 05.05.2006 19:32
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Valta ja reviiri

Viesti Kirjoittaja Niina Lovén » 19.07.2010 14:05

Meillä pentujen jälkeen nartun käytös muuttui samaan suuntaan, aateltiin ensin että itsevarmuutta on tullut liikaa, mutta hieroja kävi kahdesti kk sisällä, selässä jumeja, nyt narttu rauhoittunut. Aloin olla jo huolissani, mutta selvästi kipuili selkänsä eikä halunnut pentukoiria lähelleen.

Niina

Maria Salovaara
Viestit: 323
Liittynyt: 23.07.2005 19:09
Paikkakunta: Kangasala

Re: Valta ja reviiri

Viesti Kirjoittaja Maria Salovaara » 21.07.2010 15:38

Niin ja joillakin sitä tulisieluisuutta vain on enemmän. Meillä ainakin Rocky on sellainen kuumakalle, etten sitä vieraiden urosten lähelle kyllä päästä. Miksi suotta aiheuttaa sressaavia tilanteita kun niiltä voi välttyä. Ja taas Paavo on täysin eri maata, meille saa kotiinkin tulla muita uroksia eikä se Paavoa ahdista. Sille se on ihan fine. Kun taas Rocky vetää kierrokset jo tuulikaapissa :-D Ja Paavo onkin se "koirapuistokelpoinen" koira, Rockya en veisi lähellekään. Mut sellasta se on, sen mukaan eletään. En mä oo koskaan ajatellu, että Rockyssa olis jotakin vialla. Oikeastaan Paavossa on enemmänkin vikaa kun sille käy kaikki :lol:

Nyt vedät syvään henkeä, kyllä asiat järjestyy :smt006 Ihmiset täällä ainakin kovasti kannustaa!!
Nainen on aina normaalilla tuulella.

Riitta Karvonen
Viestit: 7
Liittynyt: 20.05.2009 06:48

Re: Valta ja reviiri

Viesti Kirjoittaja Riitta Karvonen » 24.04.2013 20:12

Hei collieihmiset, palaan reilut kaksi vuotta sitten tapahtuneisiin asioihin, johtuen saamistani yllättävistä yhteydenotoista. Meillä oli siis lyhytkarvainen collienarttu Jassa, joka lopetettiin syksyllä 2010 eläimellisen aggressiivisuuden takia. Pentueesta kaksi narttua on lopetettu juuri samasta syystä ja yhden kohtaloa en tiedä. Tilanne koiran kohdalla paheni yhä yllättävimpiin raivokohtauksiin ja viimeisenä naapurin lapsen kimppuunsyöksymiseen tappamisottein.
Olen siitä asti potenut valtavia syyllisyydentuntuja, surua, katsomatta colliekehää kohtikaan. Lapsille tuo lopetuspäätös oli rankka asia, viimeisestä päivästä muistona 140 kuvaa, poissa koulusta ym. Jassahan oli mitä ihanin ja tottelevainen toiselta puoleltaan, sairasti mitä vaarallisinta hulluuden muotoa vain välillä, johon meidän ymmärrys ei riittänyt.
En syytä tästä ketään, toivon vain jatkossa, ettei tätä tapahdu muille perheille, surunvalittelut sinne Jassan siskojen kotiin tätä kautta teidän menetysten takia. Mielestäni tällaista ei pitäisi pyrkiä salaamaankaan, ei vaieta vaikeuksista. Kiitos, että minulle kerrottiin näistä asioista ja taustoista, se lohdutti ja helpotti meitä kaikkia. Riitta

Avatar
Miisa Saharanta
Viestit: 1033
Liittynyt: 31.07.2005 17:48
Paikkakunta: Karkkila (Vihti)

Re: Valta ja reviiri

Viesti Kirjoittaja Miisa Saharanta » 24.04.2013 21:34

Eli näiden koirien ruumiinavausraportissa on tämä termi "eläimellinen agressiivisuus"? Vai minkälainen oli se virallinen löydös avauksessa? Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää mitä noista on avauksessa sanottu kun tosiaan täällä kotona on useita sukulaisia ja kaikenlainen faktatieto tietysti on plussaa. Kun en moisesta diagnoosista koskaan aikaisemmin ole kuullut.
Sandcastle´sTrustMe"Toivo"
S. SuitsMe"Arvo"
S.ThinkPink"Voitto"
S.AllAboutMe"Esko"
S.TickleMeLittle"Helmi"
S.PopTheQuestion"Chili"
S.TailorMade"Aarre"
MM.SwingOnAStar"Ella"
Ld.BlackBalrog"Osmo"

Vastaa Viestiin