SCY Paimennustaipumuskoe 28.7. Juva (epävirallinen)

Saimaan alaosaston tiedotuksia, tapahtumia ja muuta keskustelua alueen asioista.

Valvojat: kari korte, Irma Hautala

Vastaa Viestiin
Sanni Helppolainen
Viestit: 14
Liittynyt: 02.01.2012 10:23

SCY Paimennustaipumuskoe 28.7. Juva (epävirallinen)

Viesti Kirjoittaja Sanni Helppolainen » 06.07.2017 08:18

SCY:n epävirallinen paimennustaipumuskoe 28.7. Juvan Hirvensalossa

Ilmoittautumisohjeita paimennustaipumuskokeeseen!

SCY:n epävirallinen paimennustaipumuskoe pidetään 28.7.2017, alkaen klo 15 Juvan Hirvensalossa, Hirvimäen tilalla. Koiran ohjaaja saa kokeesta mukaansa kirjallisen arvostelun koiran koehetkellä osoittamasta paimennustaipumuksesta.
Kokeen alaikäraja koiralle on 9kk ja yläikärajaa koiran osallistumiselle ei ole! Voit osallistua jo iäkkäämmänkin kanssa mukaan, ja testauttaa koirasi paimennustaipumusta.

Lisätietoja SCY:n paimennustaipumuskokeesta löytyy linkistä: https://www.scy.fi/collie/harrastukset/ ... uskoe.html

Ilmoittautuminen:
lmoittautumisia paimennustaipumuskokeeseen otetaan vastaan osoitteessa sanni_helppolainen@hotmail.com. Ilmoita sähköpostilla yhteystietosi ja koirasi tiedot (mm. koiran rekisterinumero ja omistajatiedot täydellisenä). Paluuviestissä tullaan ilmoittamaan maksutiedot + tieto oletko saanut varsinaisen, vaiko varapaikan.

!!! Muistathan ilmoittaa AINA välittömästi mikäli et pääse osallistumaan varaamallesi paikalle, jotta tarjoamme paikan jonossa olevalle seuraavalle varapaikkalaiselle !!!

Paimennustaipumuskokeessa kokoonnutaan suoraan laitumen ääreen ja aloitetaan koirakoiden testaaminen ilmoitettuna aikana. Hyvä on olla tuolloin paikalla tuntia ennen kokeen alkua ja poistua vasta sitten kun kaikki koirat on testattu. Kokoaikaisesti paikalla olemalla oppii myös itse paimennuksesta lajina eniten, sekä pääsee seuraamaan toisen koirakoiden suorituksia. Paimennustaipumuskokeen hinta on 30 eur per koirakko. Kokeeseen mahtuu mukaan 6 - 10 koirakkoa.
Paimennuslaitumelle tulee ottaa omat kakkapussit mukaan. Koiria voi ulkoiluttaa tiellä, sekä metsikössä, pidä koirasi kytkettynä ja kerää koirasi jätökset.

Paimennus tapahtuu aina lampaiden turvallisuuden ehdoilla !!! Lampaille aggressiiviset koirat suljetaan pois koulutuksesta eläinsuojelullisista syistä (koirien ja lampaiden turvallisuuden vuoksi). Pidä huoli omastasi ja koirasi vakuutusturvasta, paimennustila ei ole korvausvelvollinen mahdollisista harjoittelussa tapahtuneista tapaturmista tai vahingoista sekä muusta omaisuudesta. Olet korvausvelvollinen mahdollisista itsesi tai koirasi aiheuttamista vahingoista omaisuudelle, kiinteistöille sekä eläimille.

Tupakointi on ehdottomasti kielletty nurmialueilla! Tupakointi sallittu vain sille erikseen merkityllä alueella!!! Varmista että natsat sammuvat ja laita ne niille osoitettuun astiaan.

Paimennuslaitumella on wc käytössämme ja vettä saa koirille pihassa olevasta kaivosta. Autot saa lähelle treenilaidunta, kouluttajan osoittamalle paikalle, eli koira voi olla odottamassa vuoroaan myös autossa: Koiran omistajan/ohjaajan tulee huolehtia auton pysyminen varjossa, hyvin ilmastoituna ja veden riittävyys juomakupissa. Sää on vaihteleva, joten kannattaa varata kelin mukainen varustus matkaan. Sadekelillä saattaa vaatteet mennä saveen, eli varaa kotimatkalle puhdasta vaatetusta. Oma tuoli, kevythäkki koiralle laitumen viereen suojapeittoineen on mukavaa extraa. Paimennusta saa valokuvata omaan käyttöön, mutta videointi ei ole luvallista.

HUOM: Mikäli olet ollut jonkin muun tilan eläinten kanssa tekemisissä 48h ennen päivää desinfioi koirasi tassut ja omat tossut ENNEN tilalle tuloa ja kun alat liikkumaan tilan pihalla. Samoin on hyvä desinfioida ennen lähtöä tossut ja tassut mikäli olet menossa jonkin muun tilan maille 48h sisällä paimennuspäivästä. Lisätietoa lampaiden mahdollisista sairauksista löytyy Eviran sivuilta.

Ajo-ohjeet Hirvimäen tilalle:
Navigaattoriin osoite Torpanrannantie 252, 51890 Risulahti. Anttolan tai Puumalan suunnasta tullessa matkalla on Kuparonvirran lossi.

Jos jotain kysyttävää tilasta, koulutuksesta tai muusta ilmenee, niin laittakaa postia tulemaan osoitteeseen:
kaislamariahakala (at) gmail.com (Hakapaimen)


Tarkempaa tietoa taipumuskokeesta tullaan laittamaan kaikille paikan varanneille ja maksaneille n. viikkoa ennen tapahtumaa.

Paimennusterveisin,
Jorma Lahti & Sanni Helppolainen
sanni_helppolainen (at) hotmail.com / 0400617742

Vastaa Viestiin