Collien lenkitys

Keskustelua collieiden luonteeseen, terveyteen ja jalostukseen liittyvistä asioista. Myös ruokinta-aiheet tänne.

Valvojat: Mia Möller, Kirsi Leppälammi

Vastaa Viestiin
Avatar
veera annina westerlund
Viestit: 1209
Liittynyt: 18.01.2008 16:28
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja veera annina westerlund » 14.11.2008 13:18

Kaipa tämä tänne palstalle kuuluu, eikös riittävä liikunta ole terveydelle tärkeää.. :D Eli kysymys kuuluupi miten paljon koiranne saavat liikuntaa päivittäin? Ja minkälaista liikuntaa, vapaana juoksemista, hihnalenkkeilyä, millaisessa maastossa ja minkälaisia matkoja? Ihan uteliaisuuttani kyselen että minkälaisia lenkkeilytottumuksia ihmisiltä löytyy. :D
veera_westerlund@hotmail.com

TK1 Snowpaw Dent Blanche "Helmi"
Mustanquun Arotuuli "Piitu"
Muistoissa lassie-enkeli "Manella"

Avatar
Petra Kurki
Viestit: 97
Liittynyt: 26.09.2005 16:29
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja Petra Kurki » 14.11.2008 20:47

Me lenkkeilemme vähintään tunnin päivässä. Yleensä huomattavasti enemmänkin, mutta näinä pimeinä ja sateisina päivinä voi jäädä joskus vain tuntiin. Nyt pimeään aikaan, kun ei ehdi juuri valoisalla lenkille kuin viikonloppuisin, mennään remmilenkkejä teitä pitkin. Valoisaan aikaan suunnataan yleensä aina metsään, jossa koira saa juosta vapaana ja maastot ovat mäkisiä/kallioisia, joten tekee ihan hyvää kummankin lihaskunnolle. Täällä päin on paljon kivoja metsälenkkejä, mutta voi itku tätä pimeää aikaa, kun siellä ei näe kulkea sitten millään. :x Omistan kyllä otsalampun, mutta en luota omaan suunnistustaitooni pimeässä. :wink: Lenkkien pituudesta en osaa sanoa, mutta koiran myötä olen omaksunut kyllä aikamoisen pikakävelytyylin ja välilä juostaankin. :D Koirapuistoissa ei yleensä käydä, kun ne on niin kaukana.
Lifedream Lord Legolin "Tomppa"

Avatar
Heidi Malmivaara
Viestit: 1668
Liittynyt: 25.04.2005 14:57
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja Heidi Malmivaara » 14.11.2008 21:38

Veera tietää että mun ei kannata luottaa suuntavaistoon edes valoisalla :smt044

Kyllä mekin pyritään kerran päivässä heittämään se tunnin lenkki+ kaks lyhyempää mutta käytäntö sit on toinen. Näillä syksyn pimeillä sateilla ei ole kovin riemastuttavaa kävellä tuolla ja kolmivuoroisen työn takia myös tulee poikkeuksia. Meillä kuiteskin niin että joka lenkillä pyritään päästämään koirat vapaaksi, oli se matka lyhyempi tai pidempi. Joskus mennään kaksikin about kolmen vartin lenkkiä ja yks pissatus. Ja on valitettavasti myös päiviä jolloin ei ehdi sitä kunnon lenkkiä tehdä tai kun itte on kipeenä tms. Nyt toinen koirista on kipeenä, ei voi mennä kuin korttelinympäri niin valitettavasti kovin harvoin jaksan lähtee sen terveen kanssa minnekään pidemmälle. Mutta koitetaan tehdä sitten sisällä kaikkee kivaa, aivojumppaa jne.
Onneksi koirat ei hypi seinille ihan heti jos poikkeava tilanne tulee.
Pkcn Irokon The Shining "Merkki"

Sydämen sopukoissa ja muistoissa:
Pkcn Suvinuoskan Anastasia "Milla"
X-rotu Mellu (pystykorva-labbis-hirvikoira-ajokoira mix)
Pkcn Snowpaw Purple Angel "Peppi"

peppermillscollies@gmail.com
http://www.peppermillscollies.com

Lauri Latva-Äijö
Viestit: 629
Liittynyt: 08.05.2006 15:03

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja Lauri Latva-Äijö » 14.11.2008 22:19

Meilläkin tosiaan vaihtelee, nyt näillä ilmoilla lenkit väkisin lyhenevät. Tosin nytkin olen
tehnyt metsälenkkejä (samaa reittiä) koira vapaana taskulampun kanssa pimeässä metsässä :-D

Kun oli vapaata kesäkuusta lokakuun loppuun (huom. imperfekti :-) ) niin tehtiin joka päivä kahden tunnin
metsälenkki ja sitten 2-3 lyhyempää vuorokaudessa...Ainakin itsellä paino pysyi kurissa, Antista en tiedä :-D

Kaiken kaikkiaan ei edes nahkat hypi seinille, vaikka vähemmällä ollaan hetken - meillä tosin tykkää sitten tehdä
itsekseen sekopäisiä spurtteja.

Mitä monipuolisempaa ja vaihtelevaa liikuntaa sen parempi. Itse en enää kovin innokkaasti harrasta noita
20 kilometrin maantielenkkejä, ovat turhan tylsiä - näin meidän herrankin mielestä. Toisaalta jos tulee lumi
maahan (ehkä 20.11.2008 -> talvisempaa :!: ) niin sitten on ihan mukavia nuo pitkät hihnalenkitkin.

Avatar
Sari Saarenheimo
Viestit: 512
Liittynyt: 30.04.2005 18:32

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja Sari Saarenheimo » 14.11.2008 22:40

Meilläkin melko paljon vaihtelee, mutta koitan käydä ainakin sen tunnin päivässä, mutta niin paljon vapaana kuin mahdollista. Varmaan osittain sen takia tuon nuoren miehen kanssa on vieläkin vähän hihnakulkeminen hakusessa, mutta eiköhän se siitä, kyllä me kuitenkin joskus hihnassakin kävellään : D Paljon kuitenkin lenkkipoluilla ja metsissä, ja talvisin varsinkin myös pelloilla. Vapaana olemisessa on sekin hyvä puoli, että vaikka itse kävelisin vähän hitaampaan tahtiin vaikka vain muutaman kilometrin, niin koirat yleensä juoksevat ja pomppivat ainakin tuplasti sen määrän : D
Elämä ei mene aina suunnitelmien mukaan - mutta aina pitää olla varasuunnitelma!

Avatar
Minna_Saarinen
Viestit: 602
Liittynyt: 26.04.2005 09:12
Paikkakunta: Hämeenkyrö
Viesti:

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja Minna_Saarinen » 15.11.2008 10:42

Mä olen laiska... En harrasta oikeastaan ollenkaan hihnalenkkeilyä. Koirat on aina irti ja tavallisesti ihan "takapihan" pellolla, hömpöttelevät sen mitä hömpöttelevät ja mä kulutan aikaa ihan vaan kattellen niitten hömpöttelyjä sen mitä ne tuntuvat ulkona viihtyvän. Yleensä kun alkaa riittää niin tulevat lähelle pyörimään tai lähtevän kotia kohti sen näkösinä että voisiks sääkin tulla jo??? Iitu varsinkin sateella ei pihalla pakollista enempää ole. Aamusin varaan sellasen 20min (tykkään myös nukkumisesta :-D ) koirille ja tavallisesti ne on jo varttin jälkeen jaloissa sen näkösinä että nyt vois mennä aamupalalle. Meillä on näin pimeellä aikaa päiviä että ei käydä takapihan peltoa pidemmällä ollenkaan. Onneks noi tykkää leikkiä keskenään ja harrastavat ahkerasti myös keppijumppaa, kun laittaa niille vilkut (ihmisten ledi-valoilla varustetut heijastinnauhat) kaulaan niin uskaltaa pitää pimeässäkin huoletta irti :peukku: Viikonloppusin ja mahdollisuuksien mukaan viikolla käydään sitten mettässä tai soramontulla köpöttelemässä. Kesällä kaikkea enemmän kun on pidempään valoa...

Tän päälle tulee juoksutettua noita treenatessa kuulemma välillä vähän liikaakin 8)

Avatar
veera annina westerlund
Viestit: 1209
Liittynyt: 18.01.2008 16:28
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja veera annina westerlund » 15.11.2008 21:32

Joo Heidi, en ole unohtanut meidän "metsälenkkiä"- vaikka suurin osa ajasta käveltiinkin asfalttia pitkin, tietämättä yhtään missä päin Turkua? Kaarinaa? ollaan. :lol: Mutta mä oon eksymisen kruunaamaton kuningatar, ootas kun joskus pääset mun "opastamalle" reitille- voit olla varma että tulee vielä pidempi taival.. :-D

Senkin takia tätä kyselin, kun meillä kans tuo lenkittely vaihtelee. Mutta kyllä me vähintään se tunti päivässä mennään ja mahdollisuuksien mukaan yleensä ainakin osa vapaana. Kun on vaan yksi koira niin kavereiden koiria käytän hyödykseni :-D ja viedään yhdessä juoksemaan- siinä saa hyvää liikuntaa. Koiran lenkkitarvekin vaihtelee- yleensä se on tyytyväinen tuohon tuntiin pariin, mutta välillä tuntuu että mikään ei riitä.. Nyt on semmonen vaihe justiinsa menossa.. :lol: Niin ja kyllä me muutakin puuhataan ettei vaan hihnan perässä tarvi roikkua. On siis koulutusta ja aivojumppaa- ne yleensä (varsinkin jäljestys) saa väsyttämään. :wink:
veera_westerlund@hotmail.com

TK1 Snowpaw Dent Blanche "Helmi"
Mustanquun Arotuuli "Piitu"
Muistoissa lassie-enkeli "Manella"

Tiina Kankaanpää
Viestit: 63
Liittynyt: 18.08.2007 14:29
Viesti:

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja Tiina Kankaanpää » 18.11.2008 20:46

Meidän lenkkeily on semmosta hyötyliikuntaa lähinnä.
Irti mahdollisimman paljon, likimain aina.
Meidän pientiimiin kuuluu raviponi jonka hiittikaverina nahka liikkuu ihan kiitettäviä määriä ja jos matka käy liian pitkäksi tai jos poni juoksee taukoamatta niin kovaa tykkää tyyppi istuksia kärryissä kunnes taas jatkaa matkaa omilla jaloillaan.
Samaten tuo kulkee ratsastaessa hevosen mukana maastossa koska mulla ei kertakaikkiaan riitä enää vuorokaudessa tunnit työn ja harrastusten lisäksi yksittäin liikuttaa kaikkia.
Kaikenkaikkiaan ulkoilua tulee useampi tunti kai per päivä, teholiikuntaa tai ihan vain hiimailua, riippuu vähän kaikesta.

Ja aina me kyllä ollaan avoimessa maastossa. Mua ei metsään sais käpöttelemään ei sitten millään kun en näkis ympärilleni :shock:

Eeva Hakala
Viestit: 39
Liittynyt: 11.08.2008 23:18
Paikkakunta: Pori

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja Eeva Hakala » 18.11.2008 21:13

Meitä ei pimeys haittaa, kun on hyvät valaistut lenkkipolut. Metsälenkkiä tehdään lähes päivittäin ja koira ( lk-collie ½vuotias) saa juosta vapaana. Parin kilometrin lenkkejä tehdään. Muuten saa juosta pihassa mielin määrin.
Tarkoitus on myös iän karttuessa totuttaa kulkemaan hevosen kanssa, mutta ans kattoon onnistuuko.
Eeva ja Nita

Avatar
Kirsi Leppälammi
Viestit: 1127
Liittynyt: 24.04.2005 23:42
Paikkakunta: Uusikaupunki
Viesti:

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja Kirsi Leppälammi » 18.11.2008 21:41

Onpa lohduttavaa lukea, ettei muutkaan varsinkaan näin pimeänä aikana lenkkeile tunteja päivässä...

Meillä päivään kuuluu vähintään yksi n. tunnin lenkki ja sitten ilmasta riippuen pari lyhyempää "pissatuslenkkiä". Yleensä noista parista pissalenkistä toinen on n. puolen tunnin ja toinen sitten enemmän tyyliin "käväisy". Hyvällä ilmalla kyllä voi vierähtää ulkona aikaa tunti tolkulla, mutta näin tylsänä, pimeänä ja märkänä syksynä kyllä valitettavasti sitten vähemmän.

Koirat ovat minulla periaatteessa lähes koko lenkin vapaana. Onneksi asutaan alueella, jossa on näitä sopivia lenkkimaastoja jossa voi pitää vapaana. Näiden varsinaisten lenkkien lisäksi normaalisti myös pyöräillään aika paljon. Nyt tästä "normaalista" on poikkeustila, kun pyöränkumi on rikki enkä ole saanut sitä vielä korjattua. Pyöräilyt siis noiden normaalilenkkien päälle.

Treenipäivinä sitten ulkoilun määrä lisääntyy huomattavasti. Treenikentälle kuljemme kävellen tai pyörällä, ja treeneissä menee sitten vähintään pari tuntia. En siis treenaa ryhmissä tällä hetkellä, vaan yksikseni / kaverin kanssa. Näin ollen tuo treeniaika on täyttä hommaa ilman suurempia taukoja. Koiria kun on treenattavana vain se 2-3. Eikä ole erikoista sekään, että kentällä menee aikaa yllättäen se 5 tuntiakin :-D . Meikäläinen treenaa liian harvoin, mutta silloin kun tehdään, niin sitten todella tehdään. :lol:

Weea (2/07, TK2 RTK1 BH Say Wuf Wonder Why)
Hoax (6/10, TK1 BH Say Wuf Hidden Hoax)
LaaLaa (7/14 EE JMVA Merry Moonray's Firefox)

Sanna Schroderus
Viestit: 152
Liittynyt: 03.05.2005 14:09
Paikkakunta: Kajaani
Viesti:

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja Sanna Schroderus » 18.11.2008 22:07

Meillä yleensä tehdään päivittäin metsälenkki jos toinenkin, yksi kestää 1-3 tuntia, riippuen kelistä. SItten se toinen on tuollainen 1 km polku, jonka päässä me sitten saatetaan seisoa pitempään, niin että lenkistä tulee vähintään 30 min. Siellä koirat riehuu kotipiha riehumisen lisäksi. Pihamme rajoittuu metsään ja ne saa olla ja käyskennellä ulkona päivässä siellä1-2 tuntia. Mutta jos tulee vettä ja räntää kuten nyt, niin kyllä mussukat sisällä mamman kanssa on :-D On jo tosin metsälenkki tänäänkin tehty jossa meni 1,5 h kelistä riippumatta, silloin tuli vielä tosin lunta :lol:

Mutta on toki laiskempiakin päiviä, silloin ne lenkit jää siihe tuntiin + oman pihan käyttö lisäksi ja useampaan otteeseen. Ja tosiaan, vapaata liikuntaa meilläkin koirat saa suurimmaksi osaksi. Johtuu pitkälti siitä, että rakastan metsässä liikkumista ja kun viikot aina yksin olen, niin helppo iso porukka viedä metsään kävelylle. Onneksi meillä on hienot puitteet liikkua metsissä.

Tänne pohjoiseen on kuvattu ihanaa pakastuvaa säätä ja lunta! :-) Alkaa sitä valoa, puhtautta ja kuivaa maastoa tulla meidänkin töppösten alle :smt044
"Koirat on ainut olio maan päällä, joka rakastaa sinua ennemmän kuin itseään"
-Josh Billings-

Milla Hokkanen
Viestit: 35
Liittynyt: 18.02.2008 11:04

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja Milla Hokkanen » 20.11.2008 15:51

Meillä pääsääntöisesti kolme lenkkiä, joista yksi n. tunnin ja kaksi muuta n. puoli tuntia. Aamuisin jää useasti kyllä myös ihan varttiin, mutta oon pyrkinyt korvaamaan sen sitten päivällä. Vapaana pääsee juoksemaan yleensä kerran päivässä, kun tuossa lähellä on peltoalue. Nyt pimeällä se ihanuus rajoittuu vain päivälenkeille, kun peltoaukea ei ole valaistu. Lenkkeilyreitit koostuu yleensä sekä kävelteistä, että metsäpoluista ja pururadoista. Sadesäällä lenkkeillään vähemmän, koska meidän hienostohauva ei tykkää - kulkee pää alhaalla ja korvat luimussa sekä mulkoilee meitä murhaavasti, kun käännymme kotiin ilme pehmenee heti ja häntä heilahtaa. :D

Maria Salovaara
Viestit: 323
Liittynyt: 23.07.2005 19:09
Paikkakunta: Kangasala

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja Maria Salovaara » 03.01.2009 16:59

Normaali ulkoilutus meillä on

-aamulla puoli tuntia josta osan lenkistä juoksevat vapaana

-illalla pidempi lenkki, riippuen ilmasta ja ajasta ja viitsimisestä - noin 1,5 tuntia. Valoisena aikana metsässä tai pelloilla, mutta pimeänä aikana on yleensä tylsää maantiekävelyä...

-pieni pissalenkki vielä ennen nukkumaanmenoa, riippuu kuinka myöhälle tuo iltalenkki venyy

-yleensä mies päästää koirat riekkumaan takapihalle kun tulee töistä, siellä peuhaavat sen tunnin, joskus kauemminkin (vanhempi koira tykkää yleensä vaan istuskella ja seurailla maailman menoa, mutta kyllä ne siellä kiitettävästi liikkuukin.)

eli jos tunneissa laskee niin sellainen kolme tuntia liikuntaa/päivä. lepopäiviäkin on, eli joskus mennään rauhallisemmissa tunnelmissa koko päivä jos on edellisenä päivänä lenkkeilty ja riekuttu paljon.
Nainen on aina normaalilla tuulella.

Tanja Mäennenä
Viestit: 183
Liittynyt: 06.06.2007 21:08
Paikkakunta: Hollola

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja Tanja Mäennenä » 03.01.2009 17:42

Meillä on ollut nyt lomalla lenkitys kyllä kunnossa. 8) Paras päivä oli kun tehtiin ensin metsässä poluilla & umpi hangessa 3h, iltapäivällä 1,5h pelloilla ja valaistulla kävelytiellä ja illalla ½h valaistulla kävelytiellä. Nämä kaikki vapaana. Lomalla tulee liikuttua reilummin kun koulu ei häiritse. Ansku liikkuu lähes kaikki lenkit vapaana ja lähes kaikki lenkit myös metsässä.

Arkipäivänä kehys kuitenkin suurinpiiretein näin:
aamu: 30min metsässä vapaana
päivä/iltapäivä: 1-2h metsässä ja valaistulla kävelytiellä (usein vielä collie kaveri mukana)
ilta 30min teillä ja valaistulla kävelyteillä

Viikonloppuna sitten taas reilummin. Anskusta on tullut aivan uskomaton ikiliikkuja, tuntuu että jaksaisi vaikka kuinka paljon, korkeintään pitkällä lenkillä kyllästyy jos kävellään pitkää tiepätkää ja alkaa leikittämään kävelyttäjää. :lol:

Avatar
Anniina Peltonen
Viestit: 146
Liittynyt: 19.06.2006 08:11
Paikkakunta: Valkeala
Viesti:

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja Anniina Peltonen » 03.01.2009 23:21

Lenkitys vaihtelee aika paljon sen mukaan onko arkipäivä vai vapaa. Arkisin: aamulla noin 20 min kävely hihnassa, iltapäivällä noin tunnin kävely joko hihnassa tai jos ehtii valoisaan aikaan lenkille, niin sitten mennään pellolle tai metsään. Ja illalla käydään vielä lähimmän puun juurella. Tavallisesti otan iltapäivälenkin yhteydessä myös tottista jollain parkkipaikalla tai kentällä, eli ainakin vähän saa juosta vapaana ja riehua pallon kanssa päivittäin.

Toisinaan Ilo on töissä mukana eli siis autossa ja silloin käytän sitä työpäivän aikana parilla lyhyellä hihnalenkillä ja pidemmällä lenkillä jolloin saa juosta vapaana pellolla.

Vapaapäivänä sitten valoisan aikaan pitkälle lenkille pellolle tai metsään ja 1-2 lyhyempää kävelyä. Mieluiten lenkkeilisin metsässä, koira saa siellä repiä ja kantaa kuivia puunoksia ja vaihtelevassa maastossa juoksentelu tekee hyvää lihaksille.
"Hurjan näköinen koira, ei parane sitä hermostuttaa.." - pikkuvekara Ilon nähdessään :D

Avatar
Minna M-Lehti
Viestit: 379
Liittynyt: 03.03.2007 15:38
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja Minna M-Lehti » 06.01.2009 23:27

Meilläkin lenkitys vaihtelee päivittäin oman opiskelun, töiden, kelin ja lasten/miehen menojen mukaan. Pyrin siihen, että koirat saavat päivittäin juosta vapaana ja lisäksi pääsevät vähintään tunnin remmilenkille. Juoksutarhassa koirat saavat pihassa juosta ja leikkiä hyvillä keleillä tunteja päivittäin. Omatunto ei anna periksi, että koirat olisivat ilman lenkkitystä ja kunnon ulkoilua päivittäin..

Avatar
Minna M-Lehti
Viestit: 379
Liittynyt: 03.03.2007 15:38
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja Minna M-Lehti » 06.01.2009 23:31

^ Metsälenkeille pyritään lähtemään aina, kun siihen tulee mahdollisuus..

Avatar
janika.asp
Viestit: 8
Liittynyt: 19.02.2014 20:57

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja janika.asp » 20.02.2014 00:04

Meillä mennään lenkit säällä kuin säällä. Arkisin "ylläpito" lenkki on n. 7 kilometria, jonka kävelee ehkä tunnissa. Sen lisäksi aamu- ja iltalenkit. Lomilla ja vapaalla pääsee sitten kävelemään kunnolla. Kolutaan metsiä, luontopolkuja ja maaseudun peltoreittejä. Yleensä näihin lenkkeihin menee noin kolmisen tuntia, joiden lisäksi saatetaan mennä aamulla ja illalla ylläpito-lenkki (yht. 14km)

Lenkkeilemme pääasiassa vapaana. Hihnassa kävely on tylsää. Minä en harrasta hölkkäämistä ja Kira ei tykkää juosta pyörän vierellä. Joten meidän lenkkeily on kävelyä. Välillä hankalissa maastoissa, välillä polulla. Kiraa ei tosin tunnu häiritsevän vähemmällekään jäävä lenkitys eli ei ala pomppimaan pitkin seiniä. Nyt ei olla omasta lomasta huolimatta päästy lenkkeilemään niin paljon kuin tekisi mieli, koska tuolla on ollut tassu kipeänä.
Unicometa'n Black Pearl "Kira"

Sanna Laakso
Viestit: 769
Liittynyt: 25.04.2005 10:52
Paikkakunta: Paimio
Viesti:

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja Sanna Laakso » 21.02.2014 05:48

^ tektisi saa kyllä minut kalpenemaan :-D ikänä en pysty tarjoamaan tuollaista määrää lenkitystä koirilleni joka päivä! ja loma-aikanakaan yli 5 tuntia päivässä :o koirasi on kyllä varmasti hyvässä kunnossa!
mietin että onpa hurjaa menoa jos 7km pääsee tunnissa. no mulla on uroksia niin senkin takia tunti ei kyllä riitä :lol:

Avatar
janika.asp
Viestit: 8
Liittynyt: 19.02.2014 20:57

Re: Collien lenkitys

Viesti Kirjoittaja janika.asp » 21.02.2014 12:20

Niinhän sitä luulisi, mutta nyt tuo on itse asiassa hieman pulleuden puolella... :oops: Liikaa herkkuja ja pelkkää ylläpitolenkkiä! Nyt se onkin sitten dieetillä ja kunhan tassu parantuu päästään taas rennommin lenkkeilemään.

Vauhti meillä määrääntyy mukavan tasaisesti varmaan siksi, kun Kira saa kulkea enimmäkseen vapaana. Molemmat voivat siis kulkea itselleen sopivaa tahtia.
Unicometa'n Black Pearl "Kira"

Vastaa Viestiin