Muistakaa olla varovaisia maissintähkien kanssa!

Keskustelua collieiden luonteeseen, terveyteen ja jalostukseen liittyvistä asioista. Myös ruokinta-aiheet tänne.

Valvojat: Mia Möller, Kirsi Leppälammi

Vastaa Viestiin
Satu Laine
Viestit: 1
Liittynyt: 15.03.2014 18:22
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Muistakaa olla varovaisia maissintähkien kanssa!

Viesti Kirjoittaja Satu Laine » 01.05.2014 14:01

Grillikauden käynnistyttyä haluan muistuttaa kaikkia maissintähkien viheliäisyydestä, ettei kellekään muulle käy niin kuin meille.

Tiesimme, että tähkät eivät sula koiran ruoansulatuksessa ja aiheuttavat hengenvaarallisen tukoksen. Silti Leo-eläimemme 9kk onnistui pihistämään yhden tähkän ja nielaisi sen miltei kokonaisena (isompi pala oli 10 senttinen). Mukava grillailuilta vaihtui matkaan Hattulan eläinsairaalaan ja leikkaukseen. Päivystävä eläinlääkäri suositteli oksennuttamista, ennen kuin tähkä pääsisi ohutsuoleen. Myöhemmin eläinsairaalassa kuulimme, että se ei olisi mitenkään onnistunut ja tähkä olisi tod.näk. juuttunut nieluun niin, että Leo olisi tukehtunut. Koiraa ei siis saa kotioloissa oksettaa, jos kyse on maissintähkästä!

Leon mahassa komeilee nyt 14 metallihakasta muistutuksena tapahtuneesta. Se toipuu hyvää vauhtia, mutta paljon huolta yhdestä tähkästä koitui ja olihan se viikonlopun 100% hinnankorotuksella melko kallis maissintähkä... Toivottavasti mahdollisimman moni ihminen tiedostaisi niiden vaarallisuuden, eikä tähkiä jätettäisi maastoon grillipaikkojen läheisyyteen.
Koiruuksien Veljeni Leijonamieli "Leo"

Vastaa Viestiin