Näytteenotto Koirien Geenitutkimukseen Pääerikoisnäyttelyssä

Keskustelua collieiden luonteeseen, terveyteen ja jalostukseen liittyvistä asioista. Myös ruokinta-aiheet tänne.

Valvojat: Mia Möller, Kirsi Leppälammi

Vastaa Viestiin
Saija Ahonen
Viestit: 6
Liittynyt: 10.12.2007 12:30

Näytteenotto Koirien Geenitutkimukseen Pääerikoisnäyttelyssä

Viesti Kirjoittaja Saija Ahonen » 10.07.2013 12:07

Koirien geenitutkimusryhmä Helsingin yliopistosta on ottamassa näytteitä collieiden erikoisnäyttelyssä Oulun Virpiniemessä 3.8. Näytteenotto on ilmainen ja kaikki koirat voivat osallistua (ei ikä- tai roturajaa). Koirista ei ajella karvoja näytteenottoa varten. Näytteitä ottavat tutkimusryhmän jäsenet, joten samalla voit kysellä tutkimuksesta.

Collieilla on tutkimusprojekteina tällä hetkellä mm. haiman- ja kilpirauhasen vajaatoiminnan, epilepsian sekä arkuuden ja ääniarkuuden geneettisen taustan tutkiminen.

Kaikista koirista saadut näytteet ovat erittäin arvokkaita tutkimukselle. Näytteitä tarvitaan niin sairaista kuin terveistä koirista, sekä aroista/ääniaroista, että koirista joilla ei esiinny kyseistä käyttäytymistä.

Toivoisimme, että näytteenottoa varten koirasta täytettäisiin tutkimusryhmän näytelomake http://www.koirangeenit.fi/osallistuminen/lomakkeet/
Lomakkeita on myös paikanpäällä.

Lisäksi keräämme aktiivisesti vastauksia tutkimusryhmän arkuus/ääniarkuus tutkimukseen. Tutkimusta varten toivoisimme, että kaikista koirista täytettäisiin ryhmän arkuus/ääniarkuuskysely osoitteessa: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/16515/lomake.html.

Tunnistat meidän paikanpäällä sinisestä Koirien geenitutkimus-teltasta

Lisätietoa tutkimuksesta http://www.koirangeenit.fi, saija.ahonen@helsinki.fi tai
(09) 191 25680

Kesäterveisin

Koirien geenitutkimusryhmä

Vastaa Viestiin