Collieiden ja kissojen yhteiselämä?

Muu keskustelu.

Valvojat: Anna Sinerheimo, Nonna Peltonen

Avatar
Suvi Tikkanen
Viestit: 39
Liittynyt: 26.04.2005 14:17

Viesti Kirjoittaja Suvi Tikkanen » 26.06.2007 13:38

Meillä on sujunut kissojen ja koirien yhteiselämä ihan alusta alkaen ilman ongelmia. Ihan kavereita ovat, painivat yhdessä ja nukkuvat vierekkäin.

Koirat tulivat minulle pentuina, kun talossa oli jo ennestään 3 aikuista kissaa, ei ongelmia.
Myöhemmin kun yksi kissa kuoli, otin uuden kissan, joka tuli myös aikuisena, eikä silloinkaan ollut mitään ongelmia ja koirat olivat silloin 5kk ja vajaa 2v vanhoja.

Koirista on jopa hyötyä kissojen kanssa, kun ne jaksavat aina komentaa jos kissat jyrsivät huonekasveja tai hyppivät pöydillä jossa ne eivät saisi hyppiä :lol:

Tässä pari kuvaa yhteiselosta:

Kuva

Kuva
Sähköposti: bluezoo(at)kolumbus.fi
Kotisivut: http://www.kolumbus.fi/bluezoo/
-------------------------------------------------

"Koirat eivät ole koko elämäni, mutta tekevät elämästäni kokonaisemman."

Avatar
Anna Kaisa Miettinen
Viestit: 75
Liittynyt: 03.08.2005 12:28
Paikkakunta: Lieksa

Viesti Kirjoittaja Anna Kaisa Miettinen » 23.07.2007 15:57

Aina sanotaan että kun kissan ja koiran ottaa molemmat pentuina ei ongelmia pitäisi tulla. Noh, minulla ei ole tästä kokemusta, mutta sen sanon, että aikuinenkin kissa tulee toimeen aikuisen koiran kanssa. Näyttäisi kuitenkin siltä, että aikaisemmat kokemukset koirista helpottavat kissan kohdalla luottamuksen syntymistä. Suuremmilta ongelmilta ainakin oman koirani ja kahden kissan yhteiselon kohdalla vältyttiin myös, kun pidettiin kaikkien osapuolien oikeuksista kiinni. Kissa ei saanut milloin sattuu leikilläänkään mennä räppäämään koiraan silmille ja koira ei saanut ajaa kissoja takaa (minkä estäminen oli usein vaikeaa) jne. Täytyy kuitenkin muistaa että colliekin on iso elukka verrattuna kissaan.
BH TK1 TK2 RTK1 Black Classiel's Summer Rain 'Dani' -05
RTK1 Black Classiel's Mount Everest 'Vappu' -10

Avatar
Anna Sinerheimo
Viestit: 1420
Liittynyt: 22.04.2005 20:20
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Anna Sinerheimo » 23.07.2007 23:07

Meillä on joskus ihan tappomeininki päällä, joskus nuo sietävät toisiaan. Erikoista on se että minusta näyttää siltä että kissa on se joka aloittaa riidan, viimeksikin se alkoi murisemaan ja sähisemään tiskipöydällä ennen kuin koirat edes olivat sitä huomanneet. No kyytiähän se sai :cry: Yllättävää kyllä, ulkona koirat eivät jahtaa sitä ollenkaan.
Ikävyyksien välttämiseksi kissan omaksi huoneeksi on rajattu keittiö, jonne koirilla ei ole asiaa kuin erikseen pyydettäessä. Silloin kun ei ole iso viha päällä, kissakin kulkee vapaasti koko talossa.
Tämä nykyinen kissa on tullut meille aikuisena, ja sitä eniten vihaava koira on tullut vasta sen jälkeen. Parhaiten kisu kyllä tuli toimeen viime talvena kuolleen Antin kanssa, ne saattoivat nukkuakin vierekkäin.

Tanja Mäennenä
Viestit: 183
Liittynyt: 06.06.2007 21:08
Paikkakunta: Hollola

Viesti Kirjoittaja Tanja Mäennenä » 26.07.2007 17:07

Meilläkin kissa ja collie tulevat hyvin toimeen. Kisu oli jo vanhempi herran pennun tullessa taloon, mutta pienen ihmettelyn jälkeen ei kummoisempia ongelmia ole ollut. Kissa on kyllä näyttänyt koiralle olevansa selvä pomo, eikä pidä siitä että pentu tutkisi häntä lähemmin ja koira osaa kyllä kunnioittaa kissaa, kun on muutaman kerran uhkauksen (käpälän noston merkeissä) saanut. Mutta pentu kyllä pitää silti kovasti kissasta, vaikkei kissa välittäisikään sydänystäväksi ruveta. :)

Riikka Jauhiainen
Viestit: 10
Liittynyt: 25.07.2007 21:20
Paikkakunta: Nokia

Viesti Kirjoittaja Riikka Jauhiainen » 27.07.2007 09:53

Täällä monenrotuisten useamman koiran laumassa kissa ja koirat tulevat kaikki hienosti juttuun. Tuo meitin collie tuli muutama kuukausi sitten laumaamme ja hienosti kissan kanssa tulivat heti juttuun vaikka ei käsittääkseni kissoihin ollut aiemmassa elämässään tutustunut. Samoten kuin uusi mustaruskea liityttyään laumaamme. Eikä noilla kenelläkään ole ongelmia ollut myöskään kaniemme kanssa. Yhtä innolla kaikki lähtevät kanilaan mukaani puputuksia hoitelemaan :D

Avatar
pia forss-saarinen
Viestit: 296
Liittynyt: 23.05.2008 08:43
Paikkakunta: Orimattila
Viesti:

Re: Collieiden ja kissojen yhteiselämä?

Viesti Kirjoittaja pia forss-saarinen » 12.10.2009 17:51

Voisinpa minäkin hiukan kertoa yhteiselosta kun 4 aikuisen (3collie narttua ja valkoinenpaimenkoira uros)sekä 6 pennun laumaan ilmaantui kuukausi sitten kissa 4,5kk:tta vanha... oli elänyt hiljaiseloa koirattomassa sinkkunaisen perheessä joten muutos oli valtava kaikille.
Nyt yhteiseloa takana päin kuukausi ja vähän reilu eikä valkkari ole vieläkään tottunut se haluaisi lähteä perään jahtaamaan, eli on aika lailla yksilöstä kiinni... ja sitten tämä ranskatar joka on Ranskassa ollessan vielä pelännyt kissoja (ei voitu pitää samassa tilassa jossa kissa, kissa on päässyt pentuna kunnolla räppäämään) kun itse hakiessani Calia sieltä näin tilanteen jossa kissa tuli takakuistille lasioven taakse niin Cali kyllä syöksyi sanomaan ja lällättämäään ettei ole nyt tänne asiaa kun hän on siellä.. ihan en sitä käytöstä peloksi tulkinnut, ehkä pienempänä oli peljännytkin.

No kissa tuli meille ja viikon oli yläkerrassa josta tiesin sen hipsivän aikanaan alas olohuoneeseen ja muihin alakerran huoneisiin koska täällä vietämme suurimman osan ajasta.. sitten kävikin niin että yhtenä päivänä oli portin yli hypännyt olohuoneeseen ja sohvan päälle ja Cali sekä Muusa olivat heti tutkimassa antoi tutkia ja totesi vaarattomiksi ja nyt jo mellastetaan saalistusleikkejä pitkin taloa milloin kissa piilossa ja hyökkäilee ohikulkevan isoooon saaliinsa selkään ja valuu häntää pitkin alas.
Pentujen tilaan änkeää jatkuvasti painia lyömään vaikka välillä meno näyttää villiltä niin ei koskaan ole pennut vielä inahtaneet sen kynsissä... leikin päätteeksi onkin sitten mustassa pentulaumassa valkoinen vieras yhtä väsyneenä pötköllään kuin pennutkin...ja samalle ruokakupillekkin se on tervetullut.
Seuraava projekti on päästää Tzar kissan kanssa yhtäaikaa olohuoneeseen ja toivoa että tajuaa pysähtyä ennen kynsiä...hiukan vielä odotan että kissa kasvaa joten sylistäni portin läpi vielä tutustutaan... näyttää kuitenkin siltä että Tzar on niin utelias ennenminkin kuin veren himoinen että uskon noiden poikien vielä ystävystyvän, toisin kuin entinen hollanninpaimenkoirani joka tuli meille reilusti yli puolen vuoden iässä ja kohtasi ekan kissansa... se oli oikeesti tappamassa kissaa kunnes jouduin ottamaan riskin ja laitoin luun kurkkuun koiralle ja sen jälkeen sai kissa neito tepsutella mahan alta rynttäiden välistä puskemaan ja kiehnäämään etujalkoja, Ukon vain katsellessa minua että onko pakko sietää ja tätä tilannetta kissa osasikin käyttää häikäilemättömästi hyväkseen, huomasi että Ukko inhoaa mutta ei mahda mitään kun lauman pää on lukenut aakkoset.
Lopulta Ukonkin sydän suli ja nautti kiissan kehräilystä vierellä eikä pihallakaan rynninyt perään vaan antoi ystävänsä kömpiä oman olotilansa ohitse kissaluukusta sisään :)
Kissa sanoi.
"Luulen,että rakastan sinua"se sanoi.
"Minä sovitan sinut aikatauluuni."

Koira sanoi.
"Tiedän,että rakastan sinua"se sanoi.
"Ota elämäni,olemukseni ja kykyni
ja muovaa ne mieleisiksesi."

Helen Thomson

Avatar
Marika Sandell
Viestit: 367
Liittynyt: 06.09.2006 20:35
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Collieiden ja kissojen yhteiselämä?

Viesti Kirjoittaja Marika Sandell » 14.10.2009 16:32

Meillä kissa ja koira elävät sulassa sovussa. Kissa tuli taloon koiran ollessa yksivuotias ja tottahan toki oli koira utelias ja tuli katsomaan uutta asukkia mutta kissa (pentu silloin kun tuli), oli vähän toista mieltä koiran tungettelusta ja sähisi alkuun ja kyllä koira sen jotenkin ymmärsi mutta ei aina uskonut kun toinen varoitti. Koskaan niille kahdelle ei ole tullut riitaa, koko erokin on ihan päätä huimaava...kissani ei ole normi kissan kokoinen vaan niin älyttömän pieni kuin olla vaan voi. Kissa kiehnää koiran jaloissa ja koira vaan seisoo paikallaan joskus ihan säälittävän näköisenä. Molemmat ovat nukkuneet melkein toisissaan kiinni viime aikoina.
Mitään valittamista ei löydy niiden kahden yhteiselämästä vaikka joskus tuntuu siltä että ne punovat yhdessä juonia... :-D
Paras ystäväni tässä maailmassa on ehdottomasti oma rakas koirani

Avatar
janika.asp
Viestit: 8
Liittynyt: 19.02.2014 20:57

Re: Collieiden ja kissojen yhteiselämä?

Viesti Kirjoittaja janika.asp » 20.02.2014 01:10

Kira jahtaa ulkona kissat puuhun, mutta oman kissamme kanssa ei ole ongelmaa. Eivät ne mitään parhaita kavereita ole. Silloin tällöin nuuskivat toisiaan ja riehuvat keskenään, mutta yhteistä kiintymystä en usko niillä olevan. Ne molemmat pitävät minusta ja sattuvat siis vain olemaan samaa laumaa. Vaikka Kira ulkona jahtaa kissoja, niin ne eivät koskaan ole todellisessa vaarassa. Tämä neitimme ei tapa edes linnunpoikasia, nuuskii niitä vain uteliaan hämmästynyt ilme kasvoillaan. Mutta jossain collie-kirjassa sanottiinkin hyvin, että "collie ei ole tappaja."
Unicometa'n Black Pearl "Kira"

Avatar
Sanni Sakki
Viestit: 20
Liittynyt: 23.06.2013 02:09
Paikkakunta: Kotka

Re: Collieiden ja kissojen yhteiselämä?

Viesti Kirjoittaja Sanni Sakki » 20.02.2014 20:55

Meillä on kolme kissaa ja nahkapentu, hienosti sujuu! Yksikään kissoista ei ollut koiraa nähnytkään, ennenkuin Lola tuli taloon. Varsinkin nuorin kissamme Trisse on yllättänyt lehmänhermoillaan :heart Alla pari videota meidän karvaisten kavereiden yhteiselosta :)

https://www.youtube.com/watch?v=_jS6eVEqjmQ
https://www.youtube.com/watch?v=yAz58upgn_k
https://www.youtube.com/watch?v=DPaASg5FYSI
https://www.youtube.com/watch?v=YPhidTti28E
skcn Koiruuksien Satu Olento "Lola" -13

Avatar
Rebecca Saleh
Viestit: 180
Liittynyt: 05.03.2008 16:48
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Collieiden ja kissojen yhteiselämä?

Viesti Kirjoittaja Rebecca Saleh » 22.02.2014 02:31

Multa löytyy kolme pehkoa. Sagur (syksyllä 10v) ei kiinnitä erityistä huomiota niihin. Saattaa nukkua lähellä, väistää kyllä jos kissa haluaa tietä jne. William (3v) on vieraita kissoja kohtaan todella nöyrä, mutta meidän omaa kohtaan vähän ikävä (jahtaa satunnaisesti). Cecil (keväällä 2v) rakastaa kissoja mielettömästi. Ymmärtää kuitenkin, mikäli kissa on välinpitämätön tai käyttäytyy aggressiivisesti. Jos kissa on kiinnostunut, niin Cecil kirputtaa kissan korvia, nuolee päälakea ja haluaa olla lähellä.

Kuva
William ja Spidi.
Kotona
cpku Will to Win Fantazija "Sagur" 25.10.2004
cpku Black Sara's I Will Follow "William" 11.11.2010
cpkn Honey Melon Pinas Anthea "Cecil" 25.4.2012

http://cpkusagur.blogspot.com

Vastaa Viestiin