Colliesanomat - vuosikokouskutsut

Muu keskustelu.

Valvojat: Anna Sinerheimo, Nonna Peltonen

Vastaa Viestiin
Avatar
Minna Nyman
Viestit: 295
Liittynyt: 25.04.2005 22:34
Paikkakunta: Vantaa

Colliesanomat - vuosikokouskutsut

Viesti Kirjoittaja Minna Nyman » 22.12.2015 16:14

Ilmeisesti edelleenkään ei lehti ole ilmestynyt?

Mitä tapahtuu alaosastojen vuosikokouksien laillisuudelle, jos lehti tulee niin myöhään ettei vaadittu 2 viikkoa tule täyteen. Vai riittääkö alaosastoilla jo se, jos kutsu on lehdessä nro 4?

Säännöissä kuin mainitaan vain yhdistyksen kevät- ja syyskokoukset ja niiden yhteydessä:
Kokouskutsu on vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta joko julkaistava yhdistyksen jäsenlehdessä tai toimitettava kirjallisesti jokaiselle jäsenelle jäsenrekisteriin merkittyyn osoitteeseen.
Alaosaston vuosikokousta käsittelee vain vuosikello:
Varaa paikka alaosaston sääntömääräiselle vuosikokoukselle + laita kokouskutsu lehteen CS 4.
Secret Affair's Road To Hell "Nikki"

RIP Secret Affair's Power Of Three "Leksa"
RIP Secret Affair's Over The Rainbow "Awa"

Avatar
Jorma Lahti
Viestit: 1179
Liittynyt: 24.04.2005 23:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Colliesanomat - vuosikokouskutsut

Viesti Kirjoittaja Jorma Lahti » 23.12.2015 13:56

Yhdistyksen säännöt koskee myös alaosastoja (= lue paikallisosasto)

2. § Tarkoitus

Yhdistyksen toiminta käsittää koko maan. Yhdistyksen tarkoituksena on Suomen Kennelliitto - Finlands Kennelklubben ry:n ja Suomen Palveluskoiraliitto ry:n jäsenyhdistyksenä herättää harrastusta collierotuihin, edistää rotujen jalostamista ja oikeata kasvatusta sekä toimia näiden koirarotujen harrastajien yhdyssiteenä. Yhdistys voi liittyä sen tarkoitusperiä palveleviin yhdistyksiin. Yhdistys voi perustaa kevät- tai syysvuosikokouksien päätöksellä rekisteröimättömiä alaisuudessaan toimivia paikallisosastoja edellyttäen vähintään 20 paikallista jäsentä. Paikallisosastot toimivat näiden sääntöjen puitteissa, ja ovat vastuussa toiminnastaan pääyhdistykselle. Paikallisosasto voi niin halutessaan toimia yhtä vuosikokouskäytäntöä noudattaen, jolloin tämä kokous on pidettävä tammikuussa.

https://www.scy.fi/scy/yhdistys/yhdisty ... annot.html

Avatar
Jorma Lahti
Viestit: 1179
Liittynyt: 24.04.2005 23:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Colliesanomat - vuosikokouskutsut

Viesti Kirjoittaja Jorma Lahti » 23.12.2015 14:16

Kokouksen laillisuus:

Kokouksen laillisuuden toteamisella tarkoitetaan sen selvittämistä, että kokous on laillisesti koollekutsuttu. Kantaa on otettava siihen, onko kysymyksessä yhdistyksen asianmukaisesti koolle kutsuttu kokous. Kokoukselle tulee sen avaamisen jälkeen ilmoittaa, mitä yhdistyksen säännöissä on määrätty kokouksen laillisuuden edellytyksistä, ja sen jälkeen kertoa, miten vaatimukset on täytetty. Päätöksen lainvoimaisuudesta tekee kokouksen avaaja, jolla on yleensä parhaat tiedot laillisuuskysymyksen arvioimisesta. Laillisuuskysymyksen ratkaisee kuitenkin yleisemmin kokoukselle valittu puheenjohtaja tai kokous itse.

Lähdettä lainaten: Yhdistysoikeus, Heikki Halila - Lauri Tarasti, 20 § 4.2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus (s. 309-310)

Vastaa Viestiin