Koiran yksinolo

Muu keskustelu.

Valvojat: Anna Sinerheimo, Nonna Peltonen

Vastaa Viestiin
Anne Hukka
Viestit: 51
Liittynyt: 26.11.2012 02:25
Paikkakunta: Seinäjoki

Koiran yksinolo

Viesti Kirjoittaja Anne Hukka » 07.04.2014 01:18

Kiinnostuksesta kyselen, kuinka kauan muiden koirat joutuu olla yksin kotona?
Meillä Sara on joutunu olemaan välillä 13h yksin molempien töiden takia, tämä ei toki ollu silloin päivittäistä, max. kerta viikkoon.
Nyt kuitenkin muuttuvan elämäntilanteeni takia hirvittääki tulevaisuus koiran kannalta, oon 3-vuorotyössä ja päivät on 9-15h pitusia, eikä koiralla oo kotona mitään muuta seuraa, eläintä tai ihmistä. (+työmatkaan menee n.40min/suunta)
Mikä on teijän mielestä ihan maximiaika, johka voitte koiran jättää suht hyvällä omallatunnolla? Mua kun välillä harmittaa jättää sitä ees muutamaks tunniks yksin blush:
Twilight Moon Nifty Ninja "Sara"
s. 26.10.2012


Ne käyttäytyä osaavat, ei niistä ole vaivaa.
Kai yhdelle tulijalle paikan jostain raivaa.
Sohvalla on karvaa, ei ikkunoista läpi nää,
lattialla tassunjäljet pölyn sekaan häviää.

Avatar
Velipekka Soini
Viestit: 752
Liittynyt: 28.09.2006 08:26
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Koiran yksinolo

Viesti Kirjoittaja Velipekka Soini » 07.04.2014 12:29

Meidän rekkuset ovat yksin (tai siis kolmisin) max 10h , poislukien joitain yksittäisiä päiviä jolloin joskus on joutunut venyttämään 12h asti. Yleisesti ne on yksin kotona jotain 4-8h / pv, riippuen meidän työvuoroista.

Mielestäni tuohon yksin jättämiseen vaikuttaa myös paljon se aika, jonka koiran kanssa sitten oikeasti on läsnä. Jos silloin koiran päätä käytetään riittävästi ja liikunnasta huolehditaan ok, niin pidemmät yksinolot menee karvakorvilla oikeasti lepäillessä ja palautuessa. Jos taas omistajan kotona ollessa koiran kanssa ei tehdä mitään (eli koira tylsistyy ja makailee vaan koko ajan) ja sitten vielä siihen päälle tarjoaa yksinoloa sen 12h, niin kyllä se rekku jotain tekemistä alkaa keksimään itsekseen.

Etkä säkään Anne varmaan joka päivä tee 15h työvuoroja??? :scratch_one-s_head
Dream on! - Everything we have today was once considered impossible...

Anne Hukka
Viestit: 51
Liittynyt: 26.11.2012 02:25
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Koiran yksinolo

Viesti Kirjoittaja Anne Hukka » 07.04.2014 21:47

Emmä joka päivä sentäs! Ny siirryn sellasiin työvuoroihin et teen pelkkää pitkää päivää + pitkää yötä (matkoineen 17h) ja toki on enemmän sit niitä vapaapäiviä touhata koiran kans, kun lähtee ne pätkäpäivät pois :) Mut kirjotin vähän väärin sanoin, täs ei oo mikään varmaa viä, että ainakaan nyt lähiaikoina ei tuu tapahtuun, että Sara joutus oleen noin pitkiä aikoja, mut aattelin ny muutenkin heitellä ilmoille tälläsen topicin ku en löytäny vastaavanlaista..
Lenkitki jotka tehään, pyritän kumminkin mennä autolla johki mettään/suolle/joenvarteen, missä Sara saa temmeltää vapaana ja siinä ohessa otetaan tottisreeniä pienimuotosesti ja jätetään yleensä joku aivopeli sille kotia kun lähetään. Ehkä se on tuolla oman pään sisäs vaan joku hassu nappula, sitä kuvittelee et koira ei muuta teekkään ku pönöttää oven takana oottamas koska emäntä tuloo takas kotia, vaikka meijän Sarallakaan ei oo mitää eroahistuksia koskaa ollukkaa :D
Twilight Moon Nifty Ninja "Sara"
s. 26.10.2012


Ne käyttäytyä osaavat, ei niistä ole vaivaa.
Kai yhdelle tulijalle paikan jostain raivaa.
Sohvalla on karvaa, ei ikkunoista läpi nää,
lattialla tassunjäljet pölyn sekaan häviää.

Avatar
Anna Sinerheimo
Viestit: 1420
Liittynyt: 22.04.2005 20:20
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Koiran yksinolo

Viesti Kirjoittaja Anna Sinerheimo » 08.04.2014 18:12

Kyllä mä tiedän yhden eläinlääkärin jonka koira oli yksin kotona aamukuudesta iltakymmeneen - yhteentoista. Usein. Kurjaahan se on mutta minkäs teet jos on pakko. Ei se koira siihen kuole. Jos tuohon yksinoloaikaan sisältyy yö, se vähän helpottaa tilannetta kun koira silloin yleensä nukkuu, mutta jos sun pitäisi sitten yön jälkeen saada myös nukkua voipi olla että koiruus on eri mieltä :D
Nykyisin kuitenkin on kohtuu helppoa saada joku käyttämään koiraa kunnon lenkillä vaikka siinä illan aikana, tai jos joku ottaisi koiran iltapäivähoitoon ja veisi sitten yöksi kotiinsa?

Susanne Roos
Viestit: 180
Liittynyt: 14.04.2007 18:49
Viesti:

Re: Koiran yksinolo

Viesti Kirjoittaja Susanne Roos » 09.04.2014 08:24

Jokainen meistä on pakko käydä töissä, mutta mielestäni tuo kuulostaa aika rankalta jos koira joutuu olemaan yksin 15-17 tuntia vuorokaudessa.
Itse tapaan sanoa pennunostajille, että 8-9 tuntia yksinoloa on ok, jos ehtii työpäivän jälkeen kunnolla sitten harrastaa/lenkittää, eli tietenkin on paljon siitä kiinni,
mitä tehdään koiran kanssa työn jälkeen. Mutta yksinoloa yli 10-12 tuntia on mielestäni liikaa, erityisesti jos kyseessä nuori ja vilkas koira.
Jos työpäivä on näin pitkä, ja on pakko työpäivän jälkeen käydä kaupassa, nukkua jne, niin ei jää kovin monta yhteistä tuntia koiran kanssa.
Eli tässä tapauksessa olisi varmaan hyvä yrittää löytää joku joka kävisi kerran päivässä ulkoiluttamassa koiraa.

SINIKKA PURSIAINEN
Viestit: 181
Liittynyt: 13.01.2008 14:33
Paikkakunta: PIEKSÄMÄKI

Re: Koiran yksinolo

Viesti Kirjoittaja SINIKKA PURSIAINEN » 10.04.2014 19:44

Ehdottomasti Susannan kanssa samaa mieltä. 9h max meillä koiran yksinoloon.
Sandcastle`s Night Raider (AKSELI)
Sandcastle`s Inky Pink (MERI)
Taivaassa:
S. Sporting Pink (SUSU)
S. Naked Truth (SANI)
S. Walzing Matilda (SEENA)
S. Sister Sheena ( SIKKE) sekä Barro, Mano ja Essu

Vastaa Viestiin