SCY paimennustaipumuskoe 12.6. Somero (epävirallinen)

Helsingin alaosaston tiedotuksia, tapahtumia ja muuta keskustelua alueen asioista.

Valvoja: Susanna Vainionpää

SCY paimennustaipumuskoe 12.6. Somero (epävirallinen)

ViestiKirjoittaja Jorma Lahti » 05.04.2017 18:43

Ilmoittautumisohjeita paimennustaipumuskokeeseen!

SCY:n epävirallinen paimennustaipumuskoe pidetään iltakokeena 12.6.2017, josta koiran ohjaaja saa mukaansa kirjallisen arvostelun koiran koehetkellä osoittamasta paimennustaipumuksesta.
Kokeen alaikäraja koiralle on 9kk ja yläikärajaa koiran osallistumiselle ei ole! Voit osallistua jo iäkkäämmänkin kanssa mukaan, ja testauttaa koirasi paimennustaipumusta.

Lisätietoja SCY:n paimennustaipumuskokeesta löytyy linkistä: https://www.scy.fi/collie/harrastukset/ ... uskoe.html .

Ilmoittautuminen:
lmoittautumisia paimennustaipumuskokeeseen otetaan vastaan osoitteessa jorma.lahti (at) millakes.com.
Ilmoita sähköpostilla yhteystietosi ja koirasi tiedot (mm. koiran rekisterinumero ja omistajatiedot täydellisenä). Paluuviestissä tullaan ilmoittamaan maksutiedot + tieto oletko saanut varsinaisen, vaiko varapaikan.
Kannattaa merkata iltataippari valmiiksi kalenteriin!

!!! Muistathan ilmoittaa AINA välittömästi mikäli et pääse osallistumaan varaamallesi paikalle, jotta tarjoamme paikan jonossa olevalle seuraavalle varapaikkalaiselle !!!

Paimennustaipumuskokeessa kokoonnutaan suoraan laitumen ääreen ja aloitetaan koirakoiden testaaminen ilmoitettuna aikana. Hyvä on olla tuolloin paikalla tuntia ennen kokeen alkua ja poistua vasta sitten kun kaikki koirat on testattu. Kokoaikaisesti paikalla olemalla oppii myös itse paimennuksesta lajina eniten, sekä pääsee seuraamaan toisen koirakoiden suorituksia. Paimennustaipumuskokeen hinta on 30 eur per koirakko (ei sisällä aterioita). Iltakokeeseen mahtuu mukaan 6 - 10 koirakkoa. Paimennuslaitumelle on hyvä ottaa omat kakkapussit mukaan, vaikkakin niitä löytyy myös Paimennuskoululta aitan seinältä. Koiria voi ulkoiluttaa tiellä, sekä metsikössä, pidä koirasi kytkettynä ja kerää koirasi jätökset ja toimita ne niille varattuun kannelliseen astiaan tupakkapaikan viereen.

Paimennus tapahtuu aina lampaiden turvallisuuden ehdoilla !!! Lampaille aggressiiviset koirat suljetaan pois koulutuksesta eläinsuojelullisista syistä (koirien ja lampaiden turvallisuuden vuoksi). Pidä huoli omastasi ja koirasi vakuutusturvasta, paimennuskoulu ei ole korvausvelvollinen mahdollisista harjoittelussa tapahtuneista tapaturmista tai vahingoista sekä muusta omaisuudesta. Pidä huoli arvoesineistäsi; lukitse autosi ovat ja älä jätä arvoesineitä valvomatta. Olet korvausvelvollinen mahdollisista itsesi tai koirasi aiheuttamista vahingoista omaisuudelle, kiinteistöille sekä eläimille.

Tupakointi on ehdottomasti kielletty nurmialueilla! Tupakointi sallittu vain sille erikseen merkityllä alueella!!! Varmista että natsat sammuvat ja laita ne niille osoitettuun astiaan.
Pihassa olevien agilityesteiden käyttö vain ohjatussa koulutuksessa.

Paimennuskoululla on muutama wc käytössämme ja vettä saa koirille pihassa olevasta vesipisteestä. Autot saa aika lähelle treenilaidunta, paimennuskoulun osoittamalle paikalle, eli koira voi olla odottamassa vuoroaan myös autossa: Koiran omistajan/ohjaajan tulee huolehtia auton pysyminen varjossa ja veden riittävyys juomakupissa. Sää on kesällä vaihteleva, joten kannattaa varata kelin mukainen varustus matkaan. Oma tuoli, kevythäkki koiralle laitumen viereen suojapeittoineen on mukavaa extraa. Paimennusta saa valokuvata omaan käyttöön, mutta videointi ei ole luvallista.

HUOM: Mikäli olet ollut jonkin muun tilan eläinten kanssa tekemisissä 48h ennen päivää desinfioi koirasi tassut ja omat tossut ENNEN tilalle tuloa ja kun alat liikkumaan tilan pihalla. Lisätietoa desinfiointiaineesta saat soittamalla Marikalle tai Kimmolle. Samoin on hyvä desinfioida ennen lähtöä tossut ja tassut mikäli olet menossa jonkin muun tilan maille 48h sisällä paimennuspäivästä. Lisätietoa lampaiden mahdollisista sairauksista löytyy Eviran sivuilta. Paimennuskoulun kotisivuilta on linkki ko. tiedostoihin. Paimennuskoulun lampaat kuuluvat Maedi-Visnan ja CAE- taudin osalta terveysluokkaan 1 ja Scarpien osalta luokkaan 2.

Ajo-ohjeet Somerolle:
http://www.paimennuskoulu.fi/yhteystiedot.htm

Jos jotain kysyttävää ilmenee, niin laittakaa postia tulemaan osoitteeseen:
jorma.lahti (at) millakes.com

Paimennusohjeisiin voi tutustua ennalta osoitteessa: http://www.paimennuskoulu.fi

Tarkempaa tietoa taipumuskokesta tullaan laittamaan kaikille paikan varanneille ja maksaneille muutamaa viikkoa ennen tapahtumaa.

Paimennusterveisin,
Jorma Lahti
SCY Helao, paimennusyhdyshenkilö
Avatar
Jorma Lahti
 
Viestit: 1178
Liittynyt: 25.04.2005 00:20
Paikkakunta: Espoo

Paluu Helsingin alaosasto



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä