Paimennuskurssi 12-18 koiralle, Somerolla Woollandiassa

Helsingin alaosaston tiedotuksia, tapahtumia ja muuta keskustelua alueen asioista.

Valvoja: Susanna Vainionpää

Vastaa Viestiin
Avatar
Jorma Lahti
Viestit: 1179
Liittynyt: 24.04.2005 23:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Paimennuskurssi 12-18 koiralle, Somerolla Woollandiassa

Viesti Kirjoittaja Jorma Lahti » 07.02.2016 23:01

Tervetuloa paimentamaan Somerolle SCY Helsingin alaosaston paimennuskurssille.

Osaamistasolla ei ole väliä, jokainen koira on laitumella oman kokemuspohjansa mukaan aloittelevista kisaaviin ja siltä väliltä!
Ilmoittautumisia otetaan vastaan osoitteessa jorma.lahti (at) millakes.com . Varaa paikkasi ajoissa!

Maksuista:
Paimennuskurssin sitova hinta on 48 € / koirakko, sisältäen 60 min teoriaa ja kaksi kertaa lampailla. Kurssille mahtuu mukaan 12-18 koirakkoa. Tarvittaessa ryhmää täydennetään muunrotuisilla koirilla, mikäli ryhmää ei saada collieista täyteen ajoissa. Etusija siis ensiksi collieilla. Kuunteluoppilaat maksavat paimennuspäivästä 10 € / hlö (sis. koulutuksen seuraamisen).

Ilmoita sähköpostilla yhteystietosi ja koirasi tiedot. Ilmoita myös mikäli tuot mukanasi kuunteluoppilaan tai useampia. Paluuviestissä tullaan ilmoittamaan maksutiedot + tieto oletko saanut varsinaisen, vai varapaikan haluamallesi päivälle. Merkitse paimennuskurssi 9.4. jo valmiiksi kalenteriin!

!!! Muistathan ilmoittaa AINA välittömästi mikäli et pääse osallistumaan varaamallesi paikalle, jotta voimme tarjota paikkaasi mahdollisesti jonossa olevalle seuraavalle varapaikkalaiselle!!!

Paimennuskurssin kulku on pääpiirteittäin seuraava:
Kokoonnumme aamulla ennalta ilmoitettuna aikana, eli 8.30 paimennuskoulun pihaan. Koirat tulevat leikittää pihasta lähtevillä peltoteillä hyvin, ennen päivän virallisen ohjelman alkamista. Kerää kaikki kakat talteen. Siirtyminen laitumen ääreen klo 9.00. Kouluttajamme kertoo 60 minuutin teorian käytännön esimerkein kurssilaisille paimennusksesta. Tämän jälkeen aloitamme käytännön harjoittelun lampaiden kanssa, jokainen koira ja ohjaaja vuorollaan ja kahdesti päivän aikana. Koira kytketään aluksi liinaan, jotta selvitetään koiran suhtautuminen ja käytös paimennettavia kohtaan. Etenemme kouluttajan antamien ohjeiden mukaan koirakohtaisesti.

Paimennuslaitumelle tulee ottaa omat kakkapussit mukaan, vaikka niitä löytyy myös Paimennuskoulun piha-aitan seinältä. Kaikki jätökset tulee omistajan kerätä talteen ja toimittaa niille varattuun peltiseen kannelliseen astiaan piharakennuksen nurkalle.

Paimennuskoululla on muutama wc käytössämme ja vettä saa koirille pihassa olevasta vesipisteestä. Autot saa aika lähelle treenilaidunta, paimennuskoulun osoittamalle paikalle, eli koira voi olla odottamassa vuoroaan myös autossa: Koiran omistajan/ohjaajan tulee huolehtia auton pysyminen varjossa ja veden riittävyys juomakupissa. Sää on vaihteleva, joten kannattaa varata kelin mukainen varustus matkaan. Oma tuoli, kevythäkki koiralle laitumen viereen suojapeittoineen on mukavaa extraa. Huomioithan, etei tei tähän paimennuskurssiin kuulu ruokatarjoilua, eli omaan repuun kannattaa varata juomaa ja evästä. Paimennusta saa valokuvata omaan käyttöön, mutta videointi ei ole luvallista.

HUOM: Mikäli olet ollut jonkin muun tilan eläinten kanssa tekemisissä 48h ennen päivää desinfioi koirasi tassut ja omat tossut ENNEN tilalle tuloa. Samoin on hyvä desinfioida ennen lähtöä tossut ja tassut mikäli olet menossa jonkin muun tilan maille 48h sisällä paimennuspäivästä. Lisätietoa lampaiden mahdollisista sairauksista löytyy Eviran sivuilta. Paimennuskoulun kotisivuilta on linkki ko. tiedostoihin. Paimennuskoulun lampaat kuuluvat Maedi-Visnan ja CAE- taudin osalta terveysluokkaan 1 ja Scarpien osalta luokkaan 2.

Ajo-ohjeet Somerolle:
http://www.paimennuskoulu.fi/yhteystiedot.htm

Jos jotain kysyttävää ilmenee, niin laittakaa postia tulemaan osoitteeseen:
jorma.lahti (at) millakes.com

Paimennusohjeisiin voi tutustua ennalta osoitteessa: http://www.paimennuskoulu.fi

Tarkempaa tietoa paimennuskurssista tullaan laittamaan kaikille paikan varanneille ja maksaneille muutamaa viikkoa ennen tapahtumaa.

Paimennusterveisin,
Jorma Lahti
SCY Helao, paimennusyhdyshenkilö
Avatar
Jorma Lahti

Viestit: 1086
Liittynyt: 24.04.2005 23:20
Paikkakunta: Espoo

Vastaa Viestiin