Paimennuspäivä 24.4. Somerolla, Woollandiassa

Helsingin alaosaston tiedotuksia, tapahtumia ja muuta keskustelua alueen asioista.

Valvoja: Susanna Vainionpää

Paimennuspäivä 24.4. Somerolla, Woollandiassa

ViestiKirjoittaja Jorma Lahti » 01.02.2016 21:41

Tervetuloa paimentamaan Somerolle SCY Helsingin alaosaston paimennuspäivälle, jossa on myös mahdollisuus suorittaa SCY:n epävirallinen paimennustaipumuskoe.

Osaamistasolla ei ole väliä, jokainen koira on laitumella oman kokemuspohjansa mukaan aloittelevista kisaaviin ja siltä väliltä!
Ilmoittautumisia otetaan vastaan osoitteessa jorma.lahti (at) millakes.com . Varaa paikkasi ajoissa!

Maksuista:
Paimennuspäivän sitova hinta on 76 € / koirakko (sis. aamupalan, lounaan, koulutuksen lampailla koiran kanssa ja itsepalveluna iltapäiväkahvia saa keitellä keittimellä paikan päällä). Saman ohjaajan toinen koira 56 €. Paimennuspäivälle mahtuu mukaan 8-12 koirakkoa. Tarvittaessa ryhmää täydennetään muunrotuisilla koirilla, mikäli ryhmää ei saada collieista täyteen ajoissa. Etusija siis ensiksi collieilla. Lisäruokailijat/kuunteluoppilaat maksavat paimennuspäivästä 20 € / hlö (sis. aamupalan, lounaan, koulutuksen seuraamisen ja itsepalvelukahvin).

Ilmoita sähköpostilla yhteystietosi ja koirasi tiedot sekä mahdolliset ohjaajan ruoka-aineallergiat. Ilmoita myös mikäli tuot mukanasi lisäruokailijan/ kuunteluoppilaan tai useampia. Paluuviestissä tullaan ilmoittamaan maksutiedot + tieto oletko saanut varsinaisen, vai varapaikan haluamallesi päivälle. Merkitse paimennuspäivä 24.4. jo valmiiksi kalenteriin!

!!! Muistathan ilmoittaa AINA välittömästi mikäli et pääse osallistumaan varaamallesi paikalle, jotta voimme tarjota paikkaasi mahdollisesti jonossa olevalle seuraavalle varapaikkalaiselle!!!

Paimennuspäivän kulku on pääpiirteittäin seuraava:
Kokoonnumme aamulla ennalta ilmoitettuna aikana, eli 8:00 paimennuskoulun pihaan. Koirat tulevat leikittää pihasta lähtevillä peltoteillä hyvin, ennen päivän virallisen ohjelman alkamista. Kerää kaikki kakat talteen. Siirtyminen aamiaiselle klo 8:30, jonka lomassa kouluttajamme Marika Klossner kertoo yleisiä ohjeita Paimennuskoulun palveluista ja paimennuksesta sekä vastaavat teidän esittämiin kysymyksiinne. Aamiaisen jälkeen siirrymme laitumen ääreen ja aloitamme taippareilla ja sen jälkeen sytyttelyillä koiran ollessa kytkettynä aluksi liinaan, jotta selvitetään koiran suhtautuminen ja käytös paimennettavia kohtaan. Etenemme kouluttajan antamien ohjeiden mukaan, koirakohtaisesti. Lounas ajoittuu klo 11:30-13:00 paikkeille ja iltapäivällä jatkamme jälleen sytyttelyä lampailla. Muut kaksi kertaa, mutta taippariin osallistuneet kerran. Ilmoita siis koirasi ja omistajan yhteystiedot ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli haluat osallistua taippariin! Saamme näin esitäytettyä taipparikoepöytäkirjat valmiiksi ennen paimennuspäivää.

Paimennuslaitumelle tulee ottaa omat kakkapussit mukaan, vaikka niitä löytyy myös Paimennuskoulun piha-aitan seinältä. Kaikki jätökset tulee omistajan kerätä talteen ja toimittaa niille varattuun peltiseen kannelliseen astiaan piharakennuksen nurkalle.

Paimennuskoululla on muutama wc käytössämme ja vettä saa koirille pihassa olevasta vesipisteestä. Autot saa aika lähelle treenilaidunta, paimennuskoulun osoittamalle paikalle, eli koira voi olla odottamassa vuoroaan myös autossa: Koiran omistajan/ohjaajan tulee huolehtia auton pysyminen varjossa ja veden riittävyys juomakupissa. Sää on kesällä vaihteleva, joten kannattaa varata kelin mukainen varustus matkaan. Oma tuoli, kevythäkki koiralle laitumen viereen suojapeittoineen on mukavaa extraa. Paimennusta saa valokuvata omaan käyttöön, mutta videointi ei ole luvallista.

HUOM: Mikäli olet ollut jonkin muun tilan eläinten kanssa tekemisissä 48h ennen päivää desinfioi koirasi tassut ja omat tossut ENNEN tilalle tuloa. Samoin on hyvä desinfioida ennen lähtöä tossut ja tassut mikäli olet menossa jonkin muun tilan maille 48h sisällä paimennuspäivästä. Lisätietoa lampaiden mahdollisista sairauksista löytyy Eviran sivuilta. Paimennuskoulun kotisivuilta on linkki ko. tiedostoihin. Paimennuskoulun lampaat kuuluvat Maedi-Visnan ja CAE- taudin osalta terveysluokkaan 1 ja Scarpien osalta luokkaan 2.

Ajo-ohjeet Somerolle:
http://www.paimennuskoulu.fi/yhteystiedot.htm

Jos jotain kysyttävää ilmenee, niin laittakaa postia tulemaan osoitteeseen:
jorma.lahti (at) millakes.com

Paimennusohjeisiin voi tutustua ennalta osoitteessa: http://www.paimennuskoulu.fi

Tarkempaa tietoa paimennuspäivästä ja taipumuskokeista tullaan laittamaan kaikille paikan varanneille ja maksaneille muutamaa viikkoa ennen tapahtumaa.

Paimennusterveisin,
Jorma Lahti
SCY Helao, paimennusyhdyshenkilö
Avatar
Jorma Lahti
 
Viestit: 1177
Liittynyt: 25.04.2005 00:20
Paikkakunta: Espoo

Re: Paimennuspäivä 24.4. Somerolla, Woollandiassa

ViestiKirjoittaja Jorma Lahti » 10.04.2016 15:37

Täynnä, 12 koirakkoa mukana.
Varapaikoille mahtuu.
Avatar
Jorma Lahti
 
Viestit: 1177
Liittynyt: 25.04.2005 00:20
Paikkakunta: Espoo


Paluu Helsingin alaosastoPaikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä

cron