Paimentamaan ja ottamaan taippareita Somerolle 30.8.2015

Helsingin alaosaston tiedotuksia, tapahtumia ja muuta keskustelua alueen asioista.

Valvoja: Susanna Vainionpää

Vastaa Viestiin
Avatar
Jorma Lahti
Viestit: 1179
Liittynyt: 24.04.2005 23:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Paimentamaan ja ottamaan taippareita Somerolle 30.8.2015

Viesti Kirjoittaja Jorma Lahti » 16.06.2015 19:14

Tervetuloa paimentamaan Somerolle SCY Helsingin alaosaston paimennuspäivälle, jossa on myös mahdollisuus suorittaa SCY:n epävirallinen paimennustaipumuskoe.

Osaamistasolla ei ole väliä, jokainen koira on laitumella oman kokemuspohjansa mukaan aloittelevista kisaaviin ja siltä väliltä!
Ilmoittautumisia otetaan vastaan osoitteessa jorma.lahti (at) millakes.com . Varaa paikkasi ajoissa!

Maksuista:
Paimennuspäivän sitova hinta on 72 € / koirakko (sis. aamupalan, lounaan, koulutuksen lampailla koiran kanssa ja iltapäiväkahvin). Saman ohjaajan toinen koira 52 €. Paimennuspäivälle mahtuu mukaan 8-12 koirakkoa. Tarvittaessa ryhmää täydennetään muunrotuisilla koirilla, mikäli ryyhmää ei saada collieista täyteen ajoissa. Etusija siis hetken aikaa collieilla. Lisäruokailijat/kuunteluoppilaat maksavat paimennuspäivästä 20 € / hlö (sis. aamupalan, lounaan, koulutuksen seuraamisen ja iltapäiväkahvin).

Ilmoita sähköpostilla yhteystietosi ja koirasi tiedot sekä mahdolliset ohjaajan ruoka-aineallergiat. Ilmoita myös mikäli tuot mukanasi lisäruokailijan/ kuunteluoppilaan tai useampia. Paluuviestissä tullaan ilmoittamaan maksutiedot + tieto oletko saanut varsinaisen, vai varapaikan haluamallesi päivälle. Merkitse paimennuspäivä 30.8. jo valmiiksi kalenteriin!

!!! Muistathan ilmoittaa AINA välittömästi mikäli et pääse osallistumaan varaamallesi paikalle, jotta voimme tarjota paikkaasi mahdollisesti jonossa olevalle seuraavalle varapaikkalaiselle!!!

Paimennuspäivän kulku on pääpiirteittäin seuraava:
Kokoonnumme aamulla ennalta ilmoitettuna aikana, eli 8:00 paimennuskoulun pihaan. Koirat tulevat leikittää pihasta lähtevillä peltoteillä hyvin, ennen päivän virallisen ohjelman alkamista. Kerää kaikki kakat talteen. Siirtyminen aamiaiselle klo 8:30, jonka lomassa kouluttajamme Virpi Nieminen kertoo yleisiä ohjeita Paimennuskoulun palveluista ja paimennuksesta sekä vastaavat teidän esittämiin kysymyksiinne. Aamiaisen jälkeen siirrymme laitumen ääreen ja aloitamme taippareilla ja sen jälkeen sytyttelyillä koiran ollessa kytkettynä aluksi liinaan, jotta selvitetään koiran suhtautuminen ja käytös paimennettavia kohtaan. Etenemme kouluttajan antamien ohjeiden mukaan, koirakohtaisesti. Lounas ajoittuu klo 11:30-13:00 paikkeille ja iltapäivällä jatkamme jälleen sytyttelyä lampailla. Muut kaksi kertaa ja taippariin osallistuneet kerran. Ilmoita siis koirasi ja omistajan yhteystiedot ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli haluat osallistua taippariin! Saamme näin esitäytettyä taipparikoepöytäkirjat valmiiksi ennen paimennuspäivää.

Paimennuslaitumelle tulee ottaa omat kakkapussit mukaan, vaikka niitä löytyy myös Paimennuskoulun piha-aitan seinältä. Kaikki jätökset tulee omistajan kerätä talteen ja toimittaa niille varattuun peltiseen kannelliseen astiaan piharakennuksen nurkalle.

Paimennuskoululla on muutama wc käytössämme ja vettä saa koirille pihassa olevasta vesipisteestä. Autot saa aika lähelle treenilaidunta, paimennuskoulun osoittamalle paikalle, eli koira voi olla odottamassa vuoroaan myös autossa: Koiran omistajan/ohjaajan tulee huolehtia auton pysyminen varjossa ja veden riittävyys juomakupissa. Sää on kesällä vaihteleva, joten kannattaa varata kelin mukainen varustus matkaan. Oma tuoli, kevythäkki koiralle laitumen viereen suojapeittoineen on mukavaa extraa. Paimennusta saa valokuvata omaan käyttöön, mutta videointi ei ole luvallista.

Ajo-ohjeet Somerolle:
http://www.paimennuskoulu.fi/yhteystiedot.htm

Jos jotain kysyttävää ilmenee, niin laittakaa postia tulemaan osoitteeseen:
jorma.lahti (at) millakes.com

Paimennusohjeisiin voi tutustua ennalta osoitteessa: http://www.paimennuskoulu.fi

Tarkempaa tietoa paimennuspäivästä ja taipumuskokeista tullaan laittamaan kaikille paikan varanneille ja maksaneille muutamaa viikkoa ennen tapahtumaa.

Paimennusterveisin,
Jorma Lahti
SCY Helao, paimennusyhdyshenkilö

Avatar
Jorma Lahti
Viestit: 1179
Liittynyt: 24.04.2005 23:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Paimentamaan ja ottamaan taippareita Somerolle 30.8.2015

Viesti Kirjoittaja Jorma Lahti » 27.06.2015 10:37

*** Peruttu ***

Vastaa Viestiin