Paimennuspäivä Somerolla 25.4.

Helsingin alaosaston tiedotuksia, tapahtumia ja muuta keskustelua alueen asioista.

Valvoja: Susanna Vainionpää

Vastaa Viestiin
Avatar
Jorma Lahti
Viestit: 1179
Liittynyt: 24.04.2005 23:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Paimennuspäivä Somerolla 25.4.

Viesti Kirjoittaja Jorma Lahti » 22.02.2015 11:30

Tervetuloa paimentamaan Somerolle SCY Helsingin alaosaston paimennuspäivälle, jossa on myös mahdollisuus suorittaa SCY:n epävirallinen paimennustaipumuskoe.

Osaamistasolla ei ole väliä, jokainen koira on laitumella oman kokemuspohjansa mukaan aloittelevista kisaaviin ja siltä väliltä. Varaa paikkasi siis ajoissa. :)
Ilmoittautumisia otetaan vastaan osoitteessa jorma.lahti (at) millakes.com . Varaa paikkasi ajoissa!

Maksuista:
Paimennuspäivän sitova hinta on 72 eur per koirakko (sis. aamupalan, lounaan, koulutuksen lampailla koiran kanssa ja iltapäiväkahvin). Saman ohjaajan toinen koira 52€. Paimennuspäivälle mahtuu mukaan 8-12 koirakkoa.
Lisäruokailijat/kuunteluoppilaat maksavat paimennuspäivästä 20 eur/hlö (sis. aamupalan, lounaan, koulutuksen seuraamisen ja iltapäiväkahvin).

Ilmoita sähköpostilla yhteystietosi ja koirasi tiedot sekä mahdolliset ohjaajan ruoka-aineallergiat. Ilmoita myös mikäli tuot mukanasi lisäruokailijan/kuunteluoppilaan tai useampia. Paluuviestissä tullaan ilmoittamaan maksutiedot + tieto oletko saanut varsinaisen, vai varapaikan haluamallesi päivälle. Merkitse paimennuspäivä 19.10. jo valmiiksi kalenteriin!

!!! Muistathan ilmoittaa AINA välittömästi mikäli et pääse osallistumaan varaamallesi paikalle, jotta voimme tarjota paikkaasi mahdollisesti jonossa olevalle seuraavalle varapaikkalaiselle!!!

Paimennuspäivän kulku on pääpiirteittäin seuraava:
Kokoonnumme aamulla ennalta ilmoitettuna aikana, eli 8:00 paimennuskoulun pihaan. Koirat tulevat leikittää pihasta lähtevillä peltoteillä hyvin, ennen päivän virallisen ohjelman alkamista. Kerää kaikki kakat talteen. Siirtyminen aamiaiselle klo 8:30, jonka lomassa kouluttajamme kertoo yleisiä ohjeita Paimennuskoulun palveluista ja paimennuksesta sekä vastaavat teidän esittämiin kysymyksiinne. Aamiaisen jälkeen siirrymme laitumen ääreen ja aloitamme taippareilla ja sytyttelyillä koiran ollessa kytkettynä aluksi liinaan, jotta selvitetään koiran suhtautuminen ja käytös paimennettavia kohtaan. Etenemme kouluttajan antamien ohjeiden mukaan, koirakohtaisesti. Lounas ajoittuu klo 12-13 paikkeille ja iltapäivällä jatkamme jälleen sytyttelyä lampailla. Ilmoita siis koirasi ja omistajan yhteystiedot ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli haluat osallistua taippariin. Saamme näin esitäytettyä taipparikoepöytäkirjat valmiiksi.

Paimennuslaitumelle tulee ottaa omat kakkapussit mukaan, vaikka niitä löytyy myös Paimennuskoulun piha-aitan seinältä. Kaikki jätökset tulee omistajan kerätä talteen ja toimittaa niille varattuun kannelliseen astiaan.

Paimennuskoululla on muutama wc käytössämme ja vettä saa koirille pihassa olevasta vesipisteestä. Autot saa aika lähelle treenilaidunta, paimennuskoulun osoittamalle paikalle, eli koira voi olla odottamassa vuoroaan myös autossa: Koiran omistajan/ohjaajan tulee huolehtia auton pysyminen varjossa ja veden riittävyys juomakupissa. Sää on kesällä vaihteleva, joten kannattaa varata kelin mukainen varustus matkaan. Oma tuoli, kevythäkki koiralle laitumen viereen suojapeittoineen on mukavaa extraa. Paimennusta saa valokuvata omaan käyttöön, mutta videointi ei ole luvallista.

Ajo-ohjeet Somerolle:
http://www.paimennuskoulu.fi/yhteystiedot.htm

Jos jotain kysyttävää ilmenee, niin laittakaa postia tulemaan osoitteeseen:
jorma.lahti (at) millakes.com

Paimennusohjeisiin voi tutustua ennalta osoitteessa: http://www.paimennuskoulu.fi

Tarkempaa tietoa paimennuspäivästä ja taipumuskokeista tullaan laittamaan kaikille paikan varanneille ja maksaneille muutamaa viikkoa ennen tapahtumaa.

Paimennusterveisin,
Jorma Lahti
SCY Helao, paimennusyhdyshenkilö

Avatar
Jorma Lahti
Viestit: 1179
Liittynyt: 24.04.2005 23:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Paimennuspäivä Somerolla 25.4.

Viesti Kirjoittaja Jorma Lahti » 17.03.2015 19:15

Muutama paikka vielä vapaana!
Varaa omasi pikaisesti.

Myös mahdollisuus suorittaa epävirallinen SCY paimennustaippari.

Paimennusterveisin,
Jorma

Vastaa Viestiin