Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Muita ajankohtaisia asioita.

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

ViestiKirjoittaja Timo Anttila » 16.03.2009 18:28

Tämä tietosuojaseloste on samalla henkilötietolain (523/1999) 10 §:n mukainen rekisteriseloste.

Rekisterinpitäjä ja -hoitaja
Mia Möller
p. 040-5917434
Tyyppälänjärventie 185
40250 Jyväskylä
forum@collieyhdistys.fi


Tekninen ylläpito
Velipekka Soini
p. 040-7771777
forum@collieyhdistys.fi


Rekisterin nimi
Collieforumin käyttäjärekisteri

Tietojen käyttötarkoitus
Palveluntarjoajan (Collieyhdistyksen keskustelualue, Collieforum) ja käyttäjän (asiakas) välinen suhteen hoito ja ylläpito. Käyttäjä pääsee käyttämään keskustelualuetta omalla tunnuksellaan. Tietoja käytetään myös väärinkäytösten seuraamiseen ja selvittämiseen.

Tietojen lähde
Verkkosivuston www-palvelin, phpBB3 ja käyttäjä.

Käyttäjä antaa rekisteröitymisen yhteydessä oman nimensä (Etunimi Sukunimi), salasanan ja emailin, jonka jälkeen hän voi halutessaan lisätä tietoja profiiliinsa. Käyttäjän nimi toimii tunnuksena palveluun. IP jää aina www-palvelimen logeihin sekä keskustelualueen viesteihin.

Tietojen oikeellisuus ja tarkastusoikeus
Palveluntarjoaja ei tarkista tietojen oikeellisuutta muuten kuin tunnuksen tietojen tarkastuksella ja aktivoinnilla. Rekisterin pitäjällä ei ole mahdollisuutta varmistaa jokaista nimeä, joten ylläpito luottaa käyttäjän antamien tietojen oikeellisuuteen.

Käyttäjällä on oikeus tarkistaa rekisteriin hänestä tallennetut henkilötiedot henkilötietolain 26 §:n mukaisesti. Palveluun sisään kirjaantuneella käyttäjällä on mahdollisuus tarkastella omia tietojaan sekä muiden rajattuja tietoja. Käyttäjä voi muuttaa jotain tietojaan, mutta ei muiden käyttäjien tietoja. Jos käyttäjä ei voi muuttaa jotain omaa tietoaan niin hän voi lähettää muutospyynnön rekisterinpitäjän sähköpostiin.

Mikäli käyttäjä on alaikäinen, tarkastusoikeutta voi hänen puolestaan käyttää myös hänen edunvalvojansa. Kyseisen valvojan pitää pystyä todistamaan henkilöllisyytensä ja suhteensa käyttäjään ennen kuin voimme luovuttaa tietoja tai jos vähintään 15-vuotias käyttäjä vastustaa tietojensa luovuttamista.

Palveluntarjoaja ei luovuta käyttäjien tietoja kolmannelle osapuolelle sen lisäksi mitä aiemmin on mainittu ellei käyttäjä syyllistä Suomen lain vastaiseen toimintaan. Poliisilla on oikeus tutkia käyttäjätunnuksen tietoja hyvällä syyllä.

Rekisterin tietosisältö
Verkkosivuston lukemisesta ei kerätä mitään henkilökohtaista tietoa käyttäjästä sen lisäksi mitä www-palvelin kerää.

Kerättävät tiedot:
IP, välityspalvelin (proxy), selaimen version, kielimääritykset, http-versio, käyttöjärjestelmä, mistä tultu ja minne menossa, käynnin ajankohta ja kesto sekä ladatut sivut tai tiedostot.

Rekisteröityneistä käyttäjistä Palveluntarjoaja kerää serverin www-lokien lisäksi tunnuksen, email-osoitteen, salasanan ja ip-osoitteen, mutta halutessaan käyttäjä voi antaa myös lisätietoja itsestään.

Mikään tieto ei ole ulkopuolisille (vieraat) julkista, mutta rekisteröityneet näkevät joitain tietoja muista käyttäjistä. Tunnuksia suojaa käyttäjän henkilökohtainen salana, joka kryptataan niin ettei sivuston ylläpitäjä eikä kukaan muu voi sitä nähdä selväkielisenä.

Tietojen poistaminen rekisteristä
Käyttäjätunnuksen tuhouduttua kaikki tunnuksen sisältämät tiedot tuhotaan kirjoitettuja keskustelualueen viestejä lukuunottamatta. Tunnus voidaan poistaa asiakkaan pyynnöstä tai häiriköinnin vuoksi.

Evästeet
Keskustelualue tarjoaa selaimelle evästeitä (cookies), joka sisältää tilapäisen sessiotunnisteen. Asetuksista riippuen selain hyväksyy tai hylkää tarjouksen, mutta sisäänkirjautuminen tarvitsee evästeiden hyväksymistä.

Evästeitä käytetään verkkosivuston kävijämäärien ja kävijöiden käyttämien selainten tunnistamiseen. Evästeillä ei kerätä ja tallenneta henkilötietoja tai muita sellaisia tietoja, jotka voisi yhdistää yksittäiseen käyttäjään. Palvelun tarjoaminen ei sen luonteesta johtuen ole mahdollista ilman evästeitä.

Sisäänkirjautuneiden evästeet säilyy maksimissaan 30 päivää.

Rekisterin suojaus
Kaikilla rekisteriä käsittelevillä henkilöillä on Rekisterinpitäjän myöntämä henkilökohtainen käyttöoikeus (käyttäjätunnus, salasana ja käyttöoikeustaso). Käyttäjän henkilötietoihin on pääsy vain sellaisilla henkilöillä, jotka tarvitsevat tätä tietoa työtehtäviensä täyttämisessä. Tällaisia henkilöitä ovat palvelun ylläpito ja joissain tapauksissa foorumin moderaattorit. Kaikki toimenpiteet logitetaan.

Collieyhdistys ja Rekisterinhoitaja ei ole vastuussa jos tietoja leviää kolmannen osapuolen tekemän hyökkäyksen tuloksena, mutta tekninen ylläpito sitoutuu pitämään ohjelmiston ja teemat päivitettynä.

Hyväksyminen
Käyttämällä palvelua tai tekemällä tunnuksen palveluun vieras hyväksyy palvelun ehdot ja vakuuttaa lukeneensa tämän sivun. Käyttäjä joka ei hyväksy näitä ehtoja ottakoot yhteyttä rekisterinpitäjään ja pyytäkööt tunnuksen poistamista palvelusta.
Avatar
Timo Anttila
 
Viestit: 78
Liittynyt: 02.11.2008 01:26
Paikkakunta: Vantaa

Paluu Muita tiedotuksia



Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä

cron