Paimennuspäivä Somerolla 17.8.2014

Ohjeita, vinkkejä ja yleistä keskustelua eri lajien harrastajille.

Valvoja: Anna Sinerheimo

Vastaa Viestiin
Avatar
Jorma Lahti
Viestit: 1179
Liittynyt: 24.04.2005 23:20
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Paimennuspäivä Somerolla 17.8.2014

Viesti Kirjoittaja Jorma Lahti » 08.07.2014 21:55

Tervetuloa paimentamaan Somerolle SCY Helsingin alaosaston paimennuspäivälle.

** Kaikille jäseniille avoin tilaisuus, eli myös muista alaosastoista tervetuloa ja ilmoittautumaan **

Ilmoittautumisia otetaan vastaan osoitteessa jorma.lahti (at) millakes.com & riikka_lainio (at) hotmail.com. Varaa paikkasi ajoissa!

Ilmoita sähköpostilla yhteystietosi ja koirasi tiedot sekä mahdolliset ohjaajan ruoka-aineallergiat. Ilmoita myös mikäli tuot mukanasi lisäruokailijan/kuunteluoppilaan tai useampia. Paluuviestissä tullaan ilmoittamaan maksutiedot + tieto oletko saanut varsinaisen, vai varapaikan haluamallesi päivälle. Merkitse paimennuspäivä jo valmiiksi kalenteriin!

!!! Muistathan ilmoittaa AINA välittömästi mikäli et pääse osallistumaan varaamallesi paikalle, jotta voimme tarjota paikkaasi mahdollisesti jonossa olevalle seuraavalle varapaikkalaiselle!!!

Maksuista:
Paimennuspäivän hinta on 70 eur per koirakko (sis. aamupalan, lounaan, koulutuksen lampailla koiran kanssa ja iltapäiväkahvin). Saman ohjaajan toinen koira 51€. Paimennuspäivälle mahtuu mukaan 8-12 koirakkoa.
Lisäruokailijat/kuunteluoppilaat maksavat paimennuspäivästä 19 eur/hlö (sis. aamupalan, lounaan, koulutuksen seuraamisen ja iltapäiväkahvin).

Paimennuspäivän kulku on pääpiirteittäin seuraava:
Kokoonnumme aamulla ennalta ilmoitettuna aikana, eli 7:30 paimennuskoulun pihaan. Koirat tulevat leikittää pihasta lähtevillä peltoteillä hyvin, ennen päivän virallisen ohjelman alkamista. Kerää kaikki kakat talteen. Siirtyminen aamiaiselle klo 8:00, jonka lomassa Kimmo tai Marika Klossner kertoo yleisiä ohjeita Paimennuskoulun palveluista ja paimennuksesta sekä vastaavat teidän esittämiin kysymyksiinne. Aamiaisen jälkeen siirrymme laitumen ääreen ja aloitamme sytyttelyt koiran ollessa aluksi kytkettynä liinaan, jotta selvitetään koiran suhtautuminen ja käytös paimennettavia kohtaan. Edtenemme kouluttajan amtamien ohjeiden mukaan, koirakohtaisesti. Lounas ajoittuu klo 12-13 paikkeille ja iltapäivällä jatkamme jälleen sytyttelyä lampailla ja aloitetaan mahdollisilla taipparisuorituksilla. Ilmoita siis koirasi ja omistajan yhteystiedot ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli haluat osallistua taippariin. Samme näin esitäytettyä taipparikoepöytäkirjat valmiiksi.

Paimennuslaitumelle tulee ottaa omat kakkapussit mukaan, vaikka niitä löytyy myös Paimennuskoulun piha-aitan seinältä. Kaikki jätökset tulee omistajan kerätä talteen ja toimittaa niille varattuun kannelliseen astiaan.

Paimennuskoululla on muutama wc käytössämme ja vettä saa koirille pihassa olevasta vesipisteestä. Autot saa aika lähelle treenilaidunta, paimennuskoulun osoittamalle paikalle, eli koira voi olla odottamassa vuoroaan myös autossa: Koiran omistajan/ohjaajan tulee huolehtia auton pysyminen varjossa ja veden riittävyys juomakupissa. Sää on kesällä vaihteleva, joten kannattaa varata kelin mukainen varustus matkaan. Oma tuoli, kevythäkki koiralle laitumen viereen suojapeittoineen on mukavaa extraa. Paimennusta saa kuvata omaan käyttöön. Paimennustaipumuskokeiden videointi ei ole luvallista.

Ajo-ohjeet Somerolle:
http://www.paimennuskoulu.fi/yhteystiedot.htm

Jos jotain kysyttävää ilmenee, niin laittakaa postia tulemaan osoitteeseen:
jorma.lahti (at) millakes.com tai riikka_lainio (at) hotmail.com

Paimennusohjeisiin voi tutustua ennalta osoitteessa: http://www.paimennuskoulu.fi

Tarkempaa tietoa paimennuspäivästä ja taipumuskokeista tullaan laittamaan kaikille paikan varanneille ja maksaneille muutamaa viikkoa ennen tapahtumaa.

Paimennusterveisin,
Riikka ja Jorma
SCY Helao, paimennus- ja pk-hakuyhdyshenkilöt

Vastaa Viestiin